Тухлата на Мадрид рязко нараства: повишаването на цените на луксозния пазар

Столицата, освен че е най-гъсто населен град в Испания, потвърждава лидерството си и по други причини. Що се отнася до пазара на недвижими имоти, това, което се случва, е невероятно. След години на криза, във всички сектори на икономиката, Испания най-накрая отново присвоява собствената си идентичност, като се връща в "розовото" на най-влиятелните европейски сили от всички гледни точки.

По-специално, този бум на оптимизма е инвестирал много специфичен сегмент, който често представлява действителното ниво на "здраве" на икономиката на страната - тази на луксозните имоти.

Въпреки че средната цена на недвижимите имоти е намаляла, след фазата на срива, характеризираща се с финансовата криза, от 2016 до 2017 г. се наблюдава увеличение на цените с 8% повече като годишна фиксирана ставка. Обемът на продадените луксозни имоти всъщност се е увеличил с 50% в почти всички нови единици, пуснати на пазара през последните две години. Което означава повече чуждестранни портфейли и нови инвеститори, които се интересуват от този пазарен диапазон.

Следва обаче да се припомни, че възстановяването в търговския сектор е подготвително за този на жилищния сектор. Град Мадрид се превърна в истински бизнес център, благодарение на финансовата си мощ и люлката на основните икономически, технологични, логистични и комуникационни дейности. Според испанското министерство на икономиката, това е подходящият момент да се инвестира в луксозни недвижими имоти, но и да се открият нови предприятия.

Потвърждавайки потенциала на това място е прекомерният брой туристи: почти 7 милиона отплаваха на летище Барахас в Мадрид, 68% от които решиха да закупят право на собственост в района на столицата.

Цените на имотите, макар и да са се увеличили, изглеждат изключително конкурентни по отношение на испанските и международните пазари. Разходите за живот в Мадрид са много ниски (градът всъщност заема 46-то място в световната ранглиста за качество на живот).

 От 2016 г. насам особено внимание се отделя в централните части на града, като тези в района на Сол, Embajadores и в близост до известния Plaza Mayor.

Но откъде идват основните купувачи на испански тухли?
Що се отнася до местното население, заинтересованите да инвестират в нов дом в Испания са предимно граждани на Барселона, Малага и Севиля. Докато от чужбина 18% от купувачите идват от Южна Америка (по-точно Латинска Америка), но има и германци, англичани и руснаци.

Прогнозите съобщават, че испанската столица ще се превърне в основен елемент на пазара на луксозни недвижими имоти, като се има предвид, че въпреки повишаването на цените, секторът не изглежда да изпитва криза.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB