Подобрения в недвижимите имоти в Пуерто Рика: най-новите новини

Територията на Пуерто Рико, една от малкото, които не се включват в американския континент, разположен в североизточната част на Карибско море между Доминиканската република и Вирджинските острови, е обект на много особено явление от гледна точка на реалното лято.

Един от най-замърсените райони в света, признат за красотата си, това е архипелаг, който придобива все по-голямо значение от туристическа гледна точка през годините. Всъщност, благодарение на туристическата вълна от много чужденци, които по-късно станаха инвеститори, тя успя да се появи в сравнение с много подобни островни реалности, така че цените на къщите са се увеличили с 3,14%, намирайки се обаче за високо ниво на търсене.

И не защото целевият пазар е от изключително лукс. Напротив, кръгът от инвеститори се отваря все повече и повече през последните няколко години, като гарантира, че всеки тип потенциален купувач може да поеме собственост върху имот в Пуерто Рико. Положителни индекси, ако вземем предвид, че през 2018 г., точно през първото тримесечие имаше забележим спад в цените (равен на минус 7 процентни пункта).

Въпреки че увеличаването на търсенето продължава да е постоянна тенденция, като цяло недвижимите имоти за съжаление все още са крехки. Тъй като парите от федералното финансиране се вливат в Пуерто Рико, увеличение, породено от силния интерес на съседите на Съединените щати, стойността на недвижимите имоти е нараснала с 20% до общо около 143 милиона долара.

Положителни елементи, които обаче не са достатъчни, за да смекчат икономическите и социалните проблеми на острова и най-вече държавните дългове.

Що се отнася до текущата възвръщаемост на наемите, не е лесно да се намерят реални данни, но последните новини ни казват, че след период на стагнация, представен от пет години свиване, пуерториканската икономика се е свила с 3% годишно. Проблемът изглежда продължава да продължава, вероятно до 2020 г.

Има ли решения според икономисти, които могат да разрешат тази ситуация? Предложенията са различни, но изглежда, че нито едно не се е придържало към обстоятелството, което може да се счита за валидно за преодоляване на тази пречка.

Понижаването на нивото на цените не е толкова лесно да се получи. Обикновено чрез правителствените политики е възможно да се изгладят критични проблеми. Създаването на международни партньорства с основните страни инвеститори например може да бъде надеждна алтернатива, която да позволи по-бързото обращение на капитала, подобрените търговски отношения с чужди държави и, разбира се, по-голяма икономическа стабилност, която би навлязла още повече повече бъдещи купувачи да купят имот.

Какво можем да кажем, надяваме се, че тази нация може да стане още по-силна, като се има предвид, че географският, ландшафтен и нискотарифният потенциал на живот са доста добри, но се нуждаят от малко повече помощ.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB