Хонконг, Макао и лукс: пазарът на недвижими имоти между несигурността и лудостта

Над 100 нови луксозни апартамента се строят в най-красивите жилищни райони на Хонг Конг. Въпреки това обаче изглежда, че за пазара на луксозни имоти има някои сривове по отношение на цените.
Нивата на оттегляне на цените достигат около 4.6%, задържайки пълните 28 месеца непрекъснат растеж.
 Ако се позовем на предишната ситуация на пазара на недвижими имоти през 2016 г., веднага се знае, че в този времеви хоризонт повишенията на лихвените проценти се отчитат и поради Brexit, който, макар и географски отдалечен, се претегля на азиатския пазар до такава степен да отчете загуба от 10,1% от инвестирания капитал.
Дори напрегнатите отношения със Съединените щати със сигурност не помогнаха, за да се спре „стандартната“ азиатска жилищна тухла.
Основните купувачи, които позволяват на Хонг Конг да остане на повърхността, са били и продължават да бъдат богати на ликвидност инвеститори, които решават да придобият дома на мечтите си и които не си позволяват да бъдат повлияни от негативните настроения сред по-богатите инвеститори.
 Друг елемент, който очевидно играе основна роля в този сектор, безспорно е игралната индустрия от гледна точка на строителството. През 2018 г. са изградени много игрални центрове и икономическите показатели са имали положителен и непрекъснат растеж през 2018 година.
По-специално, на пазара в Макао общият обем на сделките с жилища не е бил положителен за цялата минала година, като маржът надвишава 10 450 договора за продажба. Активите на резиденциите на средната класа са се увеличили с 3% през 2016 г. с 5% през 2017 г. до 2018 г., при добри 7.7%.
 Търсенето на наеми остава положителна константа, вероятно поради годишното присъствие на много туристи, особено на младите хора, които искат временно да останат в чужбина или да научат един от най-интересните и древни езици в света.
Всъщност, благодарение на увеличаването на работната сила, жилищните лизингови схеми несъмнено са идентифицирали нов потенциален сегмент от инвеститори, които, независимо дали им харесва или не, непременно ще трябва да си купят имот.
Освен това от страна на предлагането бяха освободени повече от 30 проекта за изграждане на 2747 жилищни единици за общо 322 055 квадратни метра площ. Предпродажбените операции вече са открити през декември 2018 г., като границата между броя на имотите и заявеното количество става все по-неясна.
 И какво се очаква за 2019 година? Обемът на транзакциите би могъл да остане стабилен, без да се прибегне до това, както в предишни години, в противен случай присъщата стойност на сделките може да регистрира лек спад.
Но цените изглежда, че няма да претърпят никакви конкретни промени, като се има предвид обаче съвместното съществуване на няколко фактора, които имат значително въздействие върху всички фронтове.
Какво да кажем, изглежда, че несигурността и неспособността да се осигурят ясни линии за бъдещето на тази страна.

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB