Какво се очаква от пазара на недвижими имоти в Торонто? Новините от Канада

Една от най-големите държави в света, на второ място след Русия, Канада представлява реалност сама по себе си в колективното въображение. На 12-то място в световната класация за най-висок номинален БВП на планетата, това е държава със силна идентичност, преди всичко икономическа.
Населението е около 35 милиона и всяка година има много чужди граждани, които решават да се преместят в тази страна.

Анализирахме прогнозите за канадския пазар на недвижими имоти, които са ограничени до един от най-важните и политически и икономически водещи градове: Торонто.
Като цяло пазарът изглежда много по-балансиран от предходните години и не се появяват прекомерни цени, които да са характерни за 2017 г. и част от 2018 г.

Но нека се съсредоточим в детайли, като се опитваме да разберем какви ще бъдат прогнозите, които икономистите и експертите от индустрията ще обявят за 2019 година.


1. Продажни цени

В продължение на няколко години град Торонто претърпява постоянно увеличаване на цените на имотите с 10% годишно. Резултат, който поставяше доверието на инвеститорите, особено на чужденците, под напрежение. Максималният пик е регистриран през 2017 г., когато е достигнат прагът от 20%. За да се избегне задънена улица и т.нар. „Балон на недвижимите имоти“, правителството реши да приложи програма, която цели постепенно да управлява този процес, като се опитва да го намали и преди всичко да я предотврати. Надяваме се, че през годината ситуацията ще бъде възстановена.

2. Наемни цени

Също така по отношение на другата страна на пазара на недвижими имоти, а именно на наемите, се оценява, че може да има промени по отношение на цените. В сравнение с 2013 г. се наблюдава бум в цените на наемите (съответно 63% през 2017 г. и 35% през 2018 г.). Тази тъжна реалност би довела, ако не беше блокирана, до елиминирането на важна клиентела на канадския пазар на недвижими имоти. Това представляват младите милениани, които, които нямат същите финансови ресурси като големите бизнесмени или просто бащите на семейства със стабилна работа, предпочитат подписването на договор за наем в сравнение с покупката на имот.

3. Въвеждане на недвижими имоти

Торонто наскоро прие нова политика, която предлага големи ползи както за собствениците на жилища, така и за наемателите. Съществуват многобройни фирми от най-модерните технологии, които са проявили интерес към тези проекти, ориентирани към разработването и изграждането на тези „къщи в лентата“.

4. Ново финансиране

С нарастването на цените, регистрирано през последните години, е очевидно, че за собствениците, закупили имот в годините, предхождащи този бум, е гарантирана позиция на господство както в икономическо отношение, така и по отношение на конкурентоспособността на пазара на недвижими имоти. канадската. Финансовата преоценка на недвижими имоти е синоним на растеж и икономическа стабилност за всички "щастливи" собственици. Много от тях всъщност ще се ориентират да променят домовете си, за да увеличат стойността си, докато от други се очаква да се възползват от тази ситуация, за да могат да наемат домовете си на значително по-високи цени.

5. Нови идеи за създаване на повече жилища

Фантазията не липсва в тази нация, особено в град Торонто! За да се преодолее липсата на баланс на срещата между предлагането и търсенето, бяха въведени политики за модернизиране на старите сгради, но преди всичко за изграждане на нови жилищни райони, дори по-малки от вече съществуващите. Целта? Създайте оферта, която може да увеличи целевата аудитория, позволявайки на всеки да инвестира в канадския пазар на недвижими имоти.

Какво да кажем, изглежда, че Канада се връща на пистата!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB