Къщи под наем в Ирландия: историческите дъна са достигнати

Ирландия: страна със силна и решаваща културна идентичност, люлка на много артисти и писатели, земя, богата на зелени площи и средновековни замъци. Можем да продължим с часове, за да опишем това уникално състояние. Но, въз основа на статистически данни, изглежда, че няма нужда, като се има предвид, че тя е една от най-посещаваните дестинации в света.

Всъщност, през последните няколко години много туристи са дошли да открият този паралелен свят, поставяйки истински рекорд за пазара на недвижими имоти. Всъщност това е много специфично явление, което видя не само столицата Дъблин, но и всички други главни и не-ирландски градове като главни герои. Целевата зона беше договори за лизинг, до точката на записване, на 1 май тази година, опис на само 2700 домове в цялата страна.

Успоредно с намаляването на предлагането, увеличението се дължи на цената на наемите.
През първото тримесечие на 2019 г. средният месечен наем е средно 1366 евро, което е с около 8,3% повече от предходната година.
Средният наем се котира на фондовия пазар с 330 евро по-малко от последното проучване, което вместо това е 625.

Въпреки това, инфлацията при наемите варира и не изглежда хомогенна в цялата страна. В Дъблин увеличението на наемите достигна 6,8% повече, отколкото през последното тримесечие, но с по-бавни темпове, отколкото в предишните тенденции.

Същото забавяне се наблюдаваше и в Leinster, като наемите надвишават 7%, а инфлацията се равняваше на средата на 2016 година.
В други градове, като цяло, цените на квадратен метър продължават да нарастват, особено в градовете Корк, Лимерик и Уотърфорд, Мюнстер, Коннахт и Ълстър (почти 13% повече).

Да видим подробно каква е действителната промяна в цените в основните градове:

Дъблин: 2,002 евро, което е с 6,7% повече.
Корк: 1,331 евро, + 10,5%.
Голуей: 1 260 евро, + 11,7%.
Лимерик: 1,195 евро, + 14,8%.
Уотърфорд: 986 евро, + 13,4%.
Останалата част от страната: 968 евро, + 9.9%.

Откъде идва ниската наличност на имоти под наем?

Без съмнение, младите милениани, които са в това състояние да подобрят езика или просто да живеят в чужбина, предпочитат (очевидно) да подпишат договор за наем, вместо да инвестират изцяло, купувайки имот в Ирландия. Този избор е оправдан и от повишаването на цените, което като цяло е засегнало имотите за продажба, така че да се говори за сегментиране на пазара, което е по-ориентирано към притежателите на по-широк портфейл (луксозен пазар).

Какво да кажа, се надяваме, че тази ситуация ще продължи да бъде неподвижна, за да позволи на всеки да има лесен достъп до този пазар, без да бъде изключен от него. договори за продажба и лизинг.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB