Ако купувате дома в Дания, ипотеки на отрицателни проценти

Обявяването на третата най-важна датска банка в страната предизвика сензация сред потенциалните купувачи. На 5 август Jyske Bank A / S започна да предлага 10-годишни ипотеки с отрицателна ставка от -0,5%. Но не беше единственият!

Друга кредитна институция, известната Nordea Bank Abp, изглежда е последвала по стъпките на гореспоменатата банка, появявайки се на останалите с наистина интригуващо обещание за инвеститорите: ипотеките с фиксиран лихвен процент за добри 20 години с практически нулева лихва и за да се влошат нещата, дори 30-годишни заеми при 0,5%.

Но реалността не е толкова проста. Всъщност е необходимо да стигнем до сърцето на този анализ, за да разберем защо и особено последиците от тези драстични избори.

Какво означава, финансово казано, да имате отрицателни проценти? Като цяло приемането на тези целеви политики се извършва, когато кредиторите внимават към пазарите, към които са насочени. Един вид допълнителна гаранция, за да може да изгради лоялност с потенциален клиент.
В действителност, според последните икономически проучвания, в очакване на следващите години, изглежда, че банките също ще са готови да въведат загуба, за да могат да се настанят по-голям брой инвеститори. Играта струва ли свещта? За момента да, като се има предвид, че процентът на купувачите се увеличава експоненциално в сравнение с предходни години.

В Европа основните държави въведоха тази политика преди пет години като своеобразно много краткосрочно решение. Защо? Е, отговорът е повече от очевиден. След кризата, която започна в САЩ и нахлу в целия свят, беше необходимо, почти задължително, да се въведе бърза и ефективна промяна на посоката. И кой по-добър начин от това да ускорим националната икономика чрез банки? Обратен процес към така наречената „Bail-in“ “. Именно банките спасяват държавата!

Отрицателните ставки също насърчават компаниите да заемат големи суми пари и след това да ги реинвестират в икономиката, национална или друга. Както казва списанието, „когато се инвестира долар и влезе в икономическия кръг, все едно е изразходван два пъти“.

Един прост, но ясен пример ще бъде ефективен, за да разберем по-добре какво имаме предвид.
Ако се предполага, че ще харчите долар за бизнес, без данъци, собственикът на бизнеса ще харчи същата сума дори и извън своята дейност. Така първоначалната финансова нужда ще подхрани нови, още по-големи и, надяваме се, по-добродетелни икономически кръгове.

Интересът към датската икономика се увеличава все повече и повече, с все по-ниски и отрицателни проценти и повече циркулация на пари, което означава, на психологическо ниво, по-доволни и несъмнено по-нетърпеливи клиенти да инвестират, без риск за хоризонт!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB