Парижки недвижими имоти: цените са постоянно високи

Париж: градът на любовта, изкуството, изискаността, модата. Да мога да напиша в тази колона подробно колко прекрасна е тази реалност, би било наистина редуктивно.
Но има още една причина, ако днес решихме да поговорим за френската столица.
Всъщност в нашия сектор Париж успя да се разграничи дори през последния период.
Как? Става все по-ексклузивен.

Какво е да живееш в града на Айфеловата кула? Според нашите експерти това може да бъде определено като "недостъпен лукс". В началото на септември, според съобщението на Нотариалната камара, историческият максимум е далеч надвишен, като цена спрямо покупката на имот.
Говорим за над 10 000 евро на квадратен метър.
И цялото, присъединява се към големите размери, огромния диапазон на избор винаги да може да се инвестира в недвижими имоти и жизнения стандарт, който става все по-малко и по-малко достъпен.

Сравнявайки Париж с много други подобни реалности, откриваме, че при всички случаи никоя от тях не е достигнала такива нива на финансова изключителност.
Оставяйки настрана Лондон и Ню Йорк (съответно 14 000 и 13 500 евро на квадратен метър), намираме Милано с неговите 4000 евро на квадратен метър и Рим (с хиляда евро по-малко).

Като доказателство за факта, че френската ситуация, икономически казано, става все по-неустойчива, друг факт. Този път обаче от демографски характер.
От 2011 г. насам около 12 000 жители са решили да напуснат града през годината, именно поради непропорционалното увеличение на цените и разходите за живот като цяло. За да се даде стойност в проценти, това увеличение е равно на 66%.

Закупувайки апартамент в Париж от около 100 квадратни метра, се нуждаете от еквивалента на 31 години средни парижки заплати (в останалата част от страната само 7 са достатъчни).

Започва от по-малко луксозната зона (така да се каже) на Понт де Фландре, където средната цена е 7000 евро на квадратен метър, до тази на Одеон, която надхвърля прага 15 000.

Но това не е всичко.
За да разберем защо парижките недвижими имоти не са спрели, въпреки този период на критична поява, ние отчитаме основен факт: вида на инвеститорите.
Кои са притежателите на френската власт за недвижими имоти, които са записали 90% от договорите за продажба през последния период?

Тези, които са успели да запазят живите тухли на Париж, са така наречените CSP +.
С това съкращение обобщаваме „горните категории професионални партньори“

Следователно, за някои, този период е събуждане за цялата парижка икономика, а за други - проста фаза. За други дори период, който може да донесе много ползи от всички гледни точки.

Всички въпроси за перспективите ще се осмелим да кажем, но може би този път също и на портфолиото!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB