Франция и недвижими имоти: когато онлайн споделянето става победител!

Точно след 24 април френското правителство одобри проект, предназначен да промени радикално съдбата на недвижимите имоти и на цялата общност.
Това решение се състои в онлайн публикуването на всички данни, свързани с пазара на недвижими имоти, по такъв начин, че да се направят както независими, така и улеснени купувачи и любопитство при анализа на цялата обща картина.

Нека вникнем в детайли, за да разберем по-добре използваните параметри и преди всичко предимствата, произтичащи от този избор.
Френското министерство на икономиката всъщност реши да направи публично досегашни бази данни.

Това е органична и пълна колекция, която включва над 15 милиона данни. Тази употреба може да се направи чрез карта, като се избере много специфична и ограничена област в града. Системата също така гарантира детайлен подбор на отделната сграда и освен това, ако през предходния период са сключени или не сключени договори за продажба или наем. В допълнение към това голямо предимство е възможно да се идентифицират адреса, повърхността, броя на наличните сгради, плана, вида и очевидно продажната цена.

Но как този нов тип цифров подход може да повлияе на пазара на недвижими имоти?

• Без съмнение критерият за прозрачност, който винаги е бил търсен и често не се спазва, е от полза
• Има по-голям авторитет в системите за цифрова оценка, което води до по-голяма плавност в системата и значително намалява допустимата грешка

Но Франция не е единствената, която е поела пътя на големите данни. Всъщност има няколко страни, които са решили да използват онлайн платформи, за да позволят на заинтересованите страни да имат по-пълна и динамична картина на целия имот.

Но във всичко това, проблемът, който може да се срещне и за който мнозина се питат, е този на неприкосновеността на личния живот. Колко рисковано е онлайн споделянето на данни относно пазара на недвижими имоти?
Според експерти, има много малко рискове, като се има предвид, че това са нечувствителни данни и са ориентирани единствено за по-лесно насочване на купувача към по-бърз и добре обмислен процес на избор.

Както е случаят и с нашия сайт, Realigro, като цяло има силна тенденция към дигитален обмен на най-важната информация, която може да генерира среща, дори ако е виртуална между търсенето и предлагането, бързо и ясно , пълна, но преди всичко привързана към реалността!

Какво да кажем, изглежда, че Франция се отваря още повече към новите поколения, все повече гледа на екрана и е по-малко склонна към физическото търсене на решение за недвижими имоти.

Ще бъде ли лошо? Все пак според статистическите проучвания изглежда, че това решение е донесло много предимства, като елиминира и интелектуалната разлика, която би могла да съществува по време на преговори между частни лица.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB