Италия: защото стойността на жилищата на езерото Гарда струва повече

Известно е, че Италия винаги има неоспоримо очарование както за пейзажните красавици, така и за историята, която и до днес присъства във всяко едно място.
Различен във всичките си разширения, той винаги е получавал значителен успех и признателност от туристите. Но не само. Напоследък инвеститорите се фокусират основно върху градовете на изкуството, от които изобилства полуостровът.

 Независимо дали става дума за Рим, Венеция или Флоренция, няма значение. За да живеят в контекст, който по всяко време напомня на гражданите колко преобладаваща и актуална е западната култура в Италия, инвеститорите са готови да харчат дори астрономически цифри, за да присвоят собственост.

Подписването на договор за лизинг стана демоде. На мода, в момента това е договор за продажба. Сред най-желаните пазари, тя се очертава като географска област, ограничена до езерото Гарда. Според статистическо изследване Дезенцано, Паденге, Монига и Сало се появяват от най-търсените места. На пръв поглед това изглежда нормална ситуация. Но къде е особеността на това явление? Е, според проучванията, проведени от водещите експерти в сектора, това, което оставя малко ентусиастите на недвижимите имоти, се дължи на силното увеличение на продажбите въпреки огромното увеличение на цените на жилищата в тези райони.

Въпреки леката депресия, която засегна както страната като цяло, така и сектора на недвижимите имоти, упоритото нарастване на интереса в тези райони е достигнало 10% повече от предходните години.

Кои са най-проспериращите пазари на недвижими имоти?
Добре позиционирани в тази класация ние идентифицираме Сирмионе, където ценностите остават непроменени и растат е търсенето на жилища, способни да произвеждат доходи в дългосрочен план, следователно от историческа важност, с възможност за поддържане на висока стойност на пазара. Като цяло говорим за инвеститори, които се нуждаят от апартаменти, които варират (по отношение на цените) от 120 000 евро на 230 000 евро, често под наем за максимум 700 евро на месец. Повечето сделки (за договори за продажба) са съсредоточени в районите Лагуна и Колумбар, особено ценени и подобрени от наличието на плажове и най-съвременни съоръжения и оборудвани помещения за настаняване. Средните стойности? Говорим за 2000 евро на квадратен метър.

Дезенцано дел Гарда, от друга страна, има инвестиционен таван от около 250 000 евро за стандартни студия. В сравнение със Сирмионе нарастването на търсенето от страна на търсенето стимулира повишаването на цените (основно вече високо в сравнение с средната за Италия).
Максималният таван е около 4000 евро на квадратен метър.

Но нека не забравяме пазарите на Padenghe, Moniga и Salò, които базират офертите си на минимум 1600 евро на квадратен метър.

Какво да кажем, изглежда, че изкуството и културата все още играят основна роля при избора на имот!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB