Рекорд от 2018 г. и прогнози за пазара на недвижими имоти в Турция

За 2018 г. за Турция беше важна година за пазара на недвижими имоти, а постигнатите записи всъщност бяха различни, надхвърляйки праговете, определени от икономистите, особено през последното тримесечие. За да се подкрепят тези резултати, несъмнено бе процесът на законодателни промени, които доведоха до съживяване на кампаниите на строителните предприемачи, но и на банките, които да обединят търсенето и предлагането (особено чуждестранни).
На процентно ниво ние говорим за много високи стойности, около 80% повече, отколкото през 2017 г. 40 хиляди са имотите, продадени на пазара на недвижими имоти, в сравнение с 22 000 през 2017 г. Първият избор, по очевидни причини, е Истанбул, столицата на тази прекрасна земя.
Чуждестранните инвеститори са закупили 14 000 имота през последното тримесечие на 2018 г. и се очаква тази тенденция да продължи и през годината. Непосредствено след столицата, в класацията на най-популярните градове за турски тухли, се намира Анталия, едно вълшебно място, със своите спиращи дъха водопади и замъци от римската епоха.
 Тук броят на закупените имоти очевидно е по-нисък, но все още важен (изчисляват се приблизително 7500 жилищни единици). На трето място е Piazza Bursa, градът на джамиите и дом на Национален парк Uludag, много известен със ски любителите. Над 2 000 продадени имота: това е нивото, достигнато от този град. Ако това бяха данните, които характеризираха годината, която току-що завърши, няма по-малко тези, които са свързани с това, което току-що беше открито.
Според Истанбулската асоциация на строителите (INDER), рекордът, постигнат миналата година в продажбите на недвижими имоти в Турция, надхвърли 1,4 милиона, въпреки увеличението на депозитните ставки с 30%. Първото тримесечие на 2019 г., именно заради този проблем с лихвените проценти по депозитите, може да ограничи очаквания бум, но също така е вярно, че едни и същи ставки могат да паднат и да станат по-разумни през годината.
Има голямо доверие в инвеститорите, същите, които са допринесли за повече от 1,5 милиона капитала в Турция (между покупката и строителството). Създаденият с потенциални купувачи съюз създаде реален ефект на доминото върху продажбите, но и на лизинговите договори. И турското правителство взе топката, за да извлече максимума от този период на великолепие.
Както сектора на недвижимите имоти, така и останалата част от турската икономика достигнаха безпрецедентно ниво на модернизация.
Търговските имоти също предизвикаха голям интерес от страна на търсенето. Сред различните предимства на турската икономика, ние безспорно идентифицираме намалените данъци и изобретателност, наличието на добре свързан вътрешен пазар, централизираната позиция между Изтока и Запада, Европа Азия и Африка, климатът за инвестиции либерални и реформистки и конкурентоспособност, която стимулира конкуренцията със съседните нации.
Какво да кажем, за Турция, тази година започна наистина добро!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB