„Урбанистично възстановяване“: протокол за устойчива ефективност на недвижимит

През последните няколко години проблемът с околната среда и концепцията за устойчивост се засилва все повече. Много климатични промени се характеризират и, за съжаление, се усещат на нашата планета. Въпреки че имаше голяма мобилизация от страна на основните институции за опазване на околната среда, не винаги е било възможно да се действа пряко и ефективно.

Но ние в Realigro имаме добра новина за това, което се отнася до нашия сектор: недвижимия имот! Става дума за градско възстановяване, изцяло нов проект, с една цел: постигане на устойчива ефективност.

 Този манифест бе популяризиран в Италия от Habitami Energy & Building Advisor - агенция за зелена търговия и екологична комуникация, която създаде мост с основните институции, асоциации и заинтересовани страни. Със създаването на истински гаранционен протокол, тази инициатива открива своя собствена кампания за реконструкция на енергията.

Целта на този договор е в идентифицирането, проектирането и изграждането на нови сгради, оборудвани с всички вътрешни удобства, интегрирани с енергоспестяващи системи за намаляване на потреблението, гарантиране на благосъстоянието на околната среда и, разбира се, увеличаване на недвижимата стойност на същата сграда. ,

Какви стъпки трябва да предприемете, за да се присъедините към този проект?
Ето различните стъпки, които трябва да следвате, ако възнамерявате да следвате „зеления“ маршрут:

1. Мониторинг на сгради
Извършва се от консултант и се събира цялата основна информация за сградата, като се обръща особено внимание на разходите и потреблението през последните 3/5 години, на състоянието на заводите и на така наречената „обвивка“, включително фасади, покриви, врати и прозорци, изолация. ,

2. Енергийна диагноза
Втората фаза включва истинска диагноза на структурата.
Извършва се от ЕГЕ - експерт по енергиен мениджмънт, независим от главния изпълнител

3. Използване на енергийни протоколи за околната среда
Тази стъпка не е задължителна, но е силно препоръчително да се вземат под внимание протоколите, гарантиращи опазването на околната среда, за да се получи по-лесно сертификат за устойчивост на енергийната устойчивост на околната среда.

4. Интегриран надзор на проектирането и строителството
Тази фаза се възлага на екип от специалисти, които поемат отговорност за строителния надзор на място.

5. Интелигентни технологии и решения за изграждане
Материалите и технологиите, характерни за зеления сектор, трябва да имат доказани стойности на ефективност (Декларация за експлоатационни характеристики - CE маркировка и т.н.) и, не по-малко важно, да съответстват на декларацията за съответствие за правилно монтиране.

6. Договор за EPC
Договор за енергийна ефективност: договор за гаранция за енергийните характеристики. Това е последната част от първия процес на революция в недвижимите имоти.

7. Данъчни премии и икономически стимули
В края на тези първи действия се осъществява икономически-финансов контрол относно стимулите, които трябва да бъдат поискани във връзка с вида на целевите интервенции.

 8. Устойчиво финансиране
Ако е необходимо, искането за финансиране може да бъде представено за цялата операция със Зелени заеми - Кредити - за да се гарантира връщането на финансовите изисквания, да започне до 15 години.

9. Генерален изпълнител
Проверка и подбор на техници по поддръжката - ЕСКО - от различни експертни фирми за производство на зелено в сектора

10. Енергийно сертифициране
Последната, но не на последно място фаза е анализът на енергийната ситуация, извършена от опитен и най-вече независим професионален техник, за да се провери успешното приключване на интервенцията.

Сега, след като разполагате с цялата необходима информация, можете да направите своя дом или да закупите имот, 100% зелен!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB