Пребиваване по инвестиционна програма: как да подкрепям Ангила

Разширяване: това е часовникът в Ангила. В недвижимите имоти в Карибите през юни 2019 г. стартира нова програма за действие. Целта е да се предложи постоянно пребиваване на всички чуждестранни инвеститори, но (винаги има такъв) те инвестират най-малко 750 хиляди долара в покупка на недвижими имоти.

Добра инициатива, която изглежда работи, съдейки по бързината, с която се сключват договорите за покупко-продажба и (не на последно място) огромният брой нови чужденци, които са получили гражданство.

Към това се добавя и повторното отваряне на стари структури, които след като бъдат преустроени, след това ще бъдат използвани за жилищни цели. Всъщност има много сгради и райони, посветени на тази цел.

Според водещи експерти в сектора това ще бъде повратна точка за Ангила. Силни резерви бяха направени от потенциалните инвеститори, за да проверят директно какви биха могли да бъдат техните мечтани домове в това малко райско кътче.

И така, как изглежда местният пазар?
Все пак според думите на анализаторите за недвижими имоти не липсва солидност и стабилност, въпреки факта, че парчетата са паднали с 30%. Но ако за собствениците тази „отстъпка“ може да представлява ограничение, не може да се каже същото за купувачите, които вместо това използват максимално тази възможност.

Купуването на имот в Ангила всъщност в този исторически период може да бъде наистина ползотворно, както за присъщата красота на самото място, така и за стойността на самия имот, който с течение на годините ще придобие по-голяма стойност.

Каква е средната цена на (жилищния) имот на квадратен метър?
Около 700 американски долара. Подробно:
• За етажната собственост тя започва от 700 000 долара
• Същата основна цена дори за вече обзаведените къщи в града
• 10 милиона вместо за луксозни домове по крайбрежието, с басейни и големи стаи
• 25 милиона за мега вили
 
Ето защо в проекта са различни проекти, които чрез този нов план на правителството не чакат нищо друго освен да бъдат открити и завършени.
Като цяло местната икономика нарасна силно. След намалението, наблюдавано миналата година (-7%), днес той отбелязва добри 10%.

Кои са основните купувачи в Ангила?
Обикновено американците решават да инвестират в местни недвижими имоти. Но има и британци, канадци и руснаци. Припомняме, че официалната валута е доларът на източните Кариби, но за повечето транзакции използването на щатския долар се признава и приема.

Така че, ако се интересувате и от закупуване на имот в Антигуа, може би бихте могли да се възползвате от този плодотворен период и да инвестирате в тази земя.
Възможността да получите дом на мечтите си и постоянно пребиваване наистина би могла да бъде подходяща за всички бъдещи собственици на имоти!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB