Пазарът на недвижими имоти в Лос Анджелис се променя: липсва баланс

Много добре знаем, че на пазара като цяло е необходимо да се отговори перфектно на търсенето и предлагането, за да се гарантира справедлив обмен между страните и да се ползват някои предимства. По принцип, за да стане това, от основно значение е да има пропорция между изложените интереси. Но не винаги има този идеален баланс. Наистина, тази аномална ситуация, свързана с прекомерното преместване към купувачи, се разкрива в Калифорния, точно в един от най-образните градове на САЩ, както за слава и уникалност: Лос Анджелис.
Типичните цени на жилищата са около осем пъти по-високи от средните доходи през изминалата година и това би ограничило целия пазар на недвижими имоти в дългосрочен план.

 Поради това увеличаване обаче страничният ефект е двоен: наличието на пазара на тухли с голямо разнообразие от имоти и в същото време внезапното понижаване на цените, за да се избегне натрупването на непродадени имоти.
Броят на жилищата, предлагани за продажба в Лос Анджелис, е 21 500, което е с около 30% повече, отколкото през последната половина на 2018 година. Прекомерни цифри, които обаче силно насърчават нови инвеститори, които, желаейки да пригодят даден имот в един от най-известните градове в света, използват тази задънена улица, за да сключат много. От друга страна обаче, тези предимства се превръщат в значителна вреда за продавачите, които са принудени да намалят покупната стойност на имотите, за да получат подписването на договор за продажба.

 Ефектът „ескорт“ изглежда се страхува особено от страна на предлагането и в същото време от ключовото значение на Volta към кривата на търсенето.
Единствената положителна бележка за двете страни? Лихвените проценти по ипотечните кредити намаляват и се стабилизират на значително по-ниско равнище от 2018 г. s sОсобено драматична година в действителност, тя завърши с само 5 000 продадени жилища през декември и с 20% спад в сравнение с 2017 година. Че това е толкова страшно да деморализираме собствениците?
Според икономисти, проблем, който предизвика несигурност на пазара на недвижими имоти като цяло, е страхът от страна на инвеститорите сами да се сдобият с проблеми, след като си купят имот.

Следователно страхът от фаза на безизходица и, още по-лошо, от рецесия, насърчи инициативата на собствениците на недвижими имоти, да понижи цените (дори ясно девалвира стойността на самия имот), за да може да рационализира пазарът и в същото време да се отърве от имот, който с течение на времето само ще загуби стойност и, очевидно, интерес към търсенето.
Надяваме се, че тази ситуация все още е стационарна, тъй като пазарният баланс, макар и труден за получаване, все още е желателен благодарение на справедлив и управляем пазар в средносрочен и дългосрочен план.

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB