Недвижими имоти в Тайван: от бавно възстановяване до бързо покачване!

Да, най-накрая има добри новини, идващи от една област, която през последните години изпитваше проблеми. След точно две години на цените в крайно упадък и безизходица, които сякаш не искаха да напуснат малката островна нация, стрелите започнаха да отбелязват положителни точки на пазара на недвижими имоти.

Според статистическите данни цените на жилищата постепенно се увеличават и дори още по-успокояващо, търсенето също изглежда се наблюдава паралелно с този растеж.
Индексът на цените се увеличи точно с 1,83% още през 2018 г. (точно през последното тримесечие на годината). На тримесечна база националните компании отбелязват увеличение от 0.49%.
Но кои са градовете, които в детайли продължават да печелят дял в международния сценарий, позволявайки по-голям интерес от страна на инвеститорите?

За да улесним по-добре ситуацията, решихме да включим малък списък от основните реалности на острова.

В столицата Тайпе цените на жилищата леко се повишиха с 0,68% (-0,88%, коригирани спрямо инфлацията) през годината до първото тримесечие на 2018 г.,
В Xinbei цените на жилищата се повишиха вместо 2,45% (инфлацията се коригира с 0,86%) през първото тримесечие на 2018 г., което бе значително подобрение в сравнение с миналогодишния ръст от 0,6%.
В Таоюан цените на жилищата са се повишили с 4,79% (3,17%, коригирани спрямо инфлацията), което е пето поредно тримесечие на растеж!

В Hsinchu, цените на имотите докоснаха с 4.19% повече (2.57%, коригирани спрямо инфлацията), в сравнение с 2.1%, отчетени през миналата година и най-големия годишен ръст от четвъртото тримесечие преди пет години.
В Taichung цените на жилищата са се увеличили с 3,7% (2,16%, коригирани спрямо инфлацията), което е подобрение спрямо растежа от 2,4%, отчетено през първото тримесечие преди две години.
В Гаосюн цените на жилищата се повишиха леко с 0.7% (-0.79%, коригирани спрямо инфлацията).

Като цяло е ясно, че има верижна реакция, която включва не само тези основни центрове, но и съседните райони.
По отношение на продадените единици говорим за 66 000 нови имота, което е увеличение от (4% спрямо 2017 г.).

Според прогнозите на икономистите, пазарът трябва да продължи да се укрепва през 2019 г. благодарение на многобройните чуждестранни инвестиции, ускорявайки икономическата възвръщаемост в най-важните области.
Също така през 2017 г. сделките с недвижими имоти в Тайван се увеличиха с 8% на база 260 000 единици, в рязък контраст с предишните намаления, които бяха сигнал за събуждане за цялата икономическа система на страната.

Какъв е единственият проблем, който продължава да съществува?
Невъзможността за лесен достъп до пазара на недвижими имоти. Всъщност, с изключение на целта на купувачите със значителни ресурси, останалата част от потенциалните инвеститори изглежда автоматично изключена от тази икономическа среда.

Въпреки това се надяваме, че тези цифри ще продължат да растат и защо не, като цяло подобряват цялата икономическа ситуация в страната.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB