Търговски недвижими имоти: тенденциите на 2019г

Сред различните сегменти, принадлежащи на пазара на недвижими имоти, този, който придобива по-голямо значение след жилищния сектор, е търговският.
Но въпреки факта, че има „много голямо търсене на нови сгради с търговска цел и въпреки факта, че икономиката се възстановява след години на криза, комерсията преживява фаза на безизходица.

Говорим за инвестиции, които продължават да регистрират спад от 45 милиарда през последната година.
Но нека да стигнем до сърцето на този въпрос. Днес всъщност решихме да анализираме това обстоятелство по най-добрия начин, да разберем напълно динамиката и да се опитаме да предположим възможни бъдещи прогнози.
Така че, ако сте готови, можем да отворим нашата статия!

Изхождаме от предположението, че в сравнение с други категории в сектора на недвижимите имоти инвестициите в дребно предлагат специфични стимули за купувачите. Ние не говорим само и единствено за продажбата на самия имот, но и за възможностите в икономически аспект на доходите. Следователно е лесно да се разбере как този сегмент е важен за добър процент от инвеститорите. Така че защо падат инвестициите? Виждаме европейската ситуация.
Като цяло инвестицията в нежилищни имоти в Европа достигна 256 милиарда евро през последната година. Основната цел е тази на офисите, докато търговията на дребно е достигнала - 25% (около 41 милиарда по-малко) от предходната година. А делът за търговските инвестиции? От 21% до 15%.

Следователно съществува голяма несигурност от страна на инвеститорите. Но нека сега разгледаме по-отблизо картината на основните европейски реалности.

• Германия е най-важният икономически двигател в сектора. Въпреки това, дори и в този случай има спад от 31% през последните 12 месеца.
• Обединеното кралство, от друга страна, претърпя леко забавяне от 34%
• Положението във Франция е различно, където след доста уморителен старт всичко се установи.
• Странно, от друга страна, инвестициите, които са регистрирали много високи нива през 2018 г., през 2019 г., се сринаха в Испания и Полша.

След като забелязахме, че като цяло пазарът, предназначен за търговия, видимо се срина, виждаме обаче кои са най-популярните райони в различните европейски страни.

Що се отнася до Испания, Gran Via в Мадрид е най-търсеното място от международните търговци на дребно
Прочутата Авеню де Шанз-Елизе в Париж продължава да се появява благодарение на неотдавнашното отваряне на нови водещи магазини
Словения Полша и Чехия очакват нови марки дрехи съответно в областите Варшава и Прага.

Какво да кажа, ситуацията изглежда доста разнообразна. Въпреки че не можем да заявим със сигурност какви ще бъдат следващите тенденции. Това, което можем да гарантираме, е, че ще ви държим в течение на нашия портал. Независимо дали са съвети за пазара на недвижими имоти или конкретни доклади по конкретна тема, решението винаги ще бъде уникално: Realigro!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB