Нови технологии, които да направят дома ви наистина умен: последните новини

Живеем в епоха, която се основава на скоростта, ежедневната ярост, нуждата да останем във връзка с всички, на всяко място и във всеки момент от деня. Но преди всичко, имаме мания да контролираме всичко, дори и от разстояние, за да търсим най-бързия и най-удобния начин да го направим. В предишните ни колони често говорихме за известните „умни къщи“, т.е. къщи, оборудвани с най-модерни и авангардни технологии. Но днес решихме да разкрием кои са най-модерните системи, които ще ви позволят да направите дома си наистина умен!

Системите за домашна автоматизация буквално революционизираха нашия начин на живот, значително опростявайки организацията и управлението на много функции. Пример? Възможността за дистанционно управление на домовете с помощта на смартфони и задаване на икономия на енергия на много устройства благодарение на използването на wifi. Всъщност, има много приложения на различни мобилни устройства, които осигуряват дистанционно управление на осветлението, климатизацията, аудио и видео оборудването. Всичко това с просто „докосване“.

Една от най-важните революции беше именно автоматизацията на електрическите и термичните системи, тъй като ни позволи да следим потреблението и да разберем какви биха били най-добрите алтернативи за избягване на прекомерната загуба на енергия.

Ако се интересувате от системи за наблюдение, знайте, че те също попадат в обхвата на съоръженията, които могат да направят дома ви още по-модерен. Управлението чрез мобилен телефон ви позволява да контролирате от различни телефони, регистрирани в системата, вашия апартамент, по всяко време на деня и преди всичко да бъдете своевременно информирани за всякакви аларми за нарушители, пожари и наводнения.

Ако сте част от този процент хора, които често забравят светлините, знайте, че имаме решение, което ще ви позволи да имате по-малко мисъл. Всъщност има устройства, които управляват автоматичното изключване на осветителната система всеки път, когато къщата е празна. Но не забравяйте, че всичко е много адаптивно както по отношение на интензитета, така и чрез избиране на времеви слотове, в които да се включват и изключват устройствата.

Не можете да намерите ключовете за къщата? Няма проблем! Устройствата за "домашен комплект" могат да влязат срещу вас, отваряйки вратите на вашия апартамент с визуално разпознаване, проста гласова команда, избрана от вас, или чрез получаване на GPS сигнал от телефона ви, който съобщава за завръщането ви у дома.

Ако живеете в града и искате да сте сигурни, че семейството ви живее в среда без замърсители и излишни пари, знайте, че можете да инсталирате екстрактори, които автоматично активират (но особено тихо) рециркулацията на въздуха. Следователно ще бъде възможно да се избегне отварянето на прозорците в средата на зимата и да се разпръсне топлината.

За тези, които са достатъчно щастливи да живеят в среда далеч от смог и замърсяване, типични за големите градове, но не искат да се откажат от технологичните удобства, е уместно да се посочи новост. В много апартаменти са монтирани прозорци, които винаги се самонастройват чрез дистанционно управление, в зависимост от метеорологичните условия. Също така в този случай можете да програмирате и отворите с контролния панел, или да настроите автоматичен контрол, ако прогнозата за времето се окаже несигурна.
Така че, ако се интересувате и от съвременен дом и докосване, сега знаете как да го постигнете!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB