Спадът на продажбите във Флорида: цените продължават да нарастват в Орландо

Знаем, че пазарът на недвижими имоти винаги е непредсказуем и често независим от други икономически и социални явления. Но този път не е така, за един много известен град във Флорида, определен като световната столица на светкавиците и киното: Орландо.

Известната люлка на Universal Studios, все още е главният герой на едно явление, за съжаление, не толкова розово, колкото би могло да се очаква от град, който е толкова богат на възможности и кинематографична традиция. Всъщност, това, което затруднява бъдещите и потенциалните инвеститори в сектора на недвижимите имоти, се дава именно от прекомерното увеличение на цените, успоредно на това на "притежаваните" акции.

Но защо реалността е толкова уникална и преди всичко особено богата на привлекателност, която преживява такъв тъмен период?
 Не е лесно да се даде ясен и конкретен отговор, но е възможно да се анализира подробно това явление, за да може поне да се даде пълна картина на тази ситуация, очевидно "без форма".

Според Асоциацията на недвижимите имоти в Орландо, пазарът на недвижими имоти на този град отбеляза реален скок на исторически връх от около 3% на годишна база миналия месец. Това очевидно е обезкуражило инвеститорите, които са предпочели да изберат по-изгодни решения, макар и по-малко туристи.

Продажбите са паднали с една фракция в сравнение с месец януари и все повече са лизинговите контакти, които се записват (дори и в по-малък брой от предишните години).

Надяваме се, че през месеците март и април може да има подобрение, като се има предвид, че те отбелязват началото на най-плодотворния сезон по всички аспекти на икономиката на тази нация.
Средната обща цена на продадените жилища през февруари е $ 235,000, с около 3% повече от миналата година и дори 5% в сравнение с 2017 година.
И ако говорим за индекса за достъпност? Очевидно тя се е свила драстично, като се има предвид, че целевата аудитория става все по-ограничена до тези, които се радват на значителна икономическа стабилност.

Приема се, че във всичко това скоростта на продажбите на имот в пазара на недвижими имоти в Орландо също се е забавила; преминава от 3 месеца на 5 месеца.
Обезпокояващо е и лихвеният процент, който изглежда се адаптира към това общо увеличение и който може би има по-голямо въздействие върху избора на инвеститорите, отколкото цената на самия имот. (С 6.98% повече в сравнение с февруари).
Сега да видим подробно броя на продажбите в отделните държави:

- Езеро: 16% по-малко продажби (в сравнение с 2018 г.)
- Оранжево: - 6.7%
- Osceola: -21%
- Seminole: -3%


Какво можем да кажем, надяваме се, че тази ситуация ще се стабилизира и че Орландо отново ще бъде истинска звезда не само за филмовия свят, но и за пазара на недвижими имоти.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB