Когато дори луксозният сегмент изпадне в криза: последните новини

Когато говорим за луксозния сегмент, можем да мислим за всичко, с изключение на една дума: криза. Известно е, че основните инвеститори, които взаимодействат с тази реалност, изглежда никога няма критични моменти, имайки предвид вида на самата цел.
И все пак реалността не винаги съответства на колективното въображение.

Според последния доклад на Prime Global Cities, който се занимава с проследяване на потока на цените на жилищния луксозен пазар в около 46 държави, от миналата година до юни 2019 г., цените са се повишили експоненциално на пазара на луксозни стоки, т.е. правейки сергия в същия сектор.

Сред различните разгледани градове Берлин е начело с по-висок годишен темп на растеж от всякога, следван от Франкфурт, който обаче винаги поддържа конкурентни цени в съответствие с европейската средна стойност. Най-добрите 35 града в класацията отчитат 78% ръст на цените в сравнение с предишни години. Вместо останалите от тях те показват спад, включително Истанбул (-9%) и Ванкувър (-13%).

Има шест европейски града, които доминират в челната десетка. Сред тях трябва да споменем Париж и Мадрид, които следват подобна тенденция, а именно 5 и 5,2 процентни пункта. Настоящите вариации се дават от наличието на различни реалности в различните области.

Подробно:

В Мадрид, области като Chamberí и вторични райони, се очертават наистина изненадващи резултати. В Париж Rive Gauche, и по-специално 6-ият и 7-мият район, преминават в застой, за да се възстановят, след като стават свидетели на 11% увеличение на цените от 2017 г.

В Китай, основният град, който отваря класацията, е Пекин с 4,5 процентни пункта повече от миналата година. Веднага на следващо място е Гуанджоу (2,7%) с оптимизъм в наистина разразилите се недвижими имоти.

Хонконг, въпреки приемането на нови инфраструктурни проекти, включително на трансгранично ниво, изглежда не е претърпял реален растеж по отношение на цените. Това вероятно се дължи на настоящата политическа нестабилност, която задържа, не малко, луксозното недвижимо имущество.

Дори Сингапур не е в състояние да излезе така, както би искал и би могъл, дори ако през последните месеци бяха подписани голям брой договори за покупко-продажба. Но не е достатъчно, за да бъде достоен за споменаване.

В обобщение ситуацията изглежда много разнообразна, но в същото време нестабилна. Някои области, въпреки че имат възможността да налагат по-високи цени, се борят да намерят убедително търсене, вероятно поради усещането за ниско доверие в пазара на недвижими имоти. При други обстоятелства обаче, именно липсата на толкова силни елементи, като наличието на фокусни точки за инвеститорите, ги води до промяна в курса.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB