Недвижими имоти и умен град: перфектен брак

Повтарящ се императив в нашето ежедневие е този, свързан с необходимостта да се направи всичко „умно“. Ние винаги търсим нещо, което е интелигентно, за да можем да помогнем на всеки на всяко ниво.
Дори в контекста, в който живеем, ние чувстваме необходимостта да ускорим и спазваме определени устойчиви параметри. Феноменът Грета Тунберг е много популярен, връщайки се отново в нашата култура. Е, днес ще говорим за това как концепцията за интелигентен град е обвързана с двойния сюжет с тази на пазара на недвижими имоти.

Но да започнем с основната концепция: умен град. Какво означава това?
Определението, установено от Европейската комисия за умни градове, е следното:
е набор от стратегии за градско планиране, насочени към оптимизиране и иновации на обществените услуги, така че да свържат физическата инфраструктура на градовете „с човешкия, интелектуалния и социалния капитал на живеещите там.
За да опростим концепцията, можем да кажем, че това е амбициозен проект за преустройство на жилищата, ориентиран към подобряване на условията на хората с устойчиви действия.

От тук е лесно да се разбере релевантността в тази област на сектора на недвижимите имоти. И има няколко проекта, насърчавани както от наднационални общности, така и от отделни държави, насочени именно към укрепване на тази връзка.
Помислете за италианския полуостров. През 2015 г. беше открит истински бизнес с една единствена цел: да се преустроят съществуващите исторически домове с нови технологии и да ги направи по-достъпни.

 Целта е не само да се създадат нови обеми, но и да се заменят тези, които вече са на пазара, по отношение на възможностите за нови купувачи. Безопасност, качество и спазване на нуждите на гражданите. Това са стълбовете, на които се основават новите политики, основаващи се на изграждането на нови сгради.

Но доколко този обрат се отразява на пазара? Много, като се има предвид, че има малко реалности, които не са се придържали към този проект толкова предизвикателно, но и пълно с възможности.
Всъщност интелигентните къщи и следователно умните градове гарантират радикално подобряване на качеството на живот и жилища, без това да засяга артистичното, културното и пейзажното наследство.

Един от основните страхове, всъщност, когато тези проекти се приемат, е именно този да се съсипе културното наследство или местните красоти. Е, вниманието към устойчивостта е ключът, който позволява на тези планове за преустройство да действат в пълно спокойствие.
Следователно положителният парадокс на интелигентните градове е да бъдат богати на добавени стойности, но също така достъпни и удобни. Знаете ли, всъщност, че гражданин на интелигентен град '' понася '' значително по-ниски разходи за живот в сравнение с '' стандартната '' реалност?

Това също дава възможност да се ускори процеса на интелигентна революция. Нека помислим за Бразилия. В рамките на няколко години се говори за увеличение на 40 000 жители в град, превърнат в интелигентното настроение. Прекомерна фигура, която изглежда добре, както и отразяваща.

Какво да кажем, надяваме се, че комбинацията от недвижими имоти - умен град може да издържи във времето и да се превърне в задължително за всички градски реалности.

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB