Недвижими имоти и политическа несигурност: това се случва в Европа

Всяка година има няколко доклада за европейския пазар на недвижими имоти. Според последните констатации обаче, този период не е особено проспериращ за Европа и че вълна от несигурност и несигурност сред инвеститорите се разпали.
Въпреки че някои страни като Италия са в състояние да поддържат доста високи тенденции в продажбите, като цяло политическият климат и международните отношения между различните страни изглеждат слабите страни, които с течение на времето са поставили различните напрежения в "икономика.
Но кои са основните причини за тази блокада?

Наред с общата политическа нестабилност, повишаването на лихвените проценти също е решаващ фактор за инвеститорите в процеса на избор както на мястото, така и на вида на имота. Широко разпространеният песимизъм се усеща особено в страни, където понастоящем има малко насърчаващ геополитически климат.
Сред почти безкрайния списък, несъмнено идентифицираме Англия, която, като жертва на Brexit, е виждала всяка точка на печалба, особено в английската тухла.
Друг елемент, който е създал проблеми в този сектор, е наличието на огромен чуждестранен капитал, особено азиатски, които значително намаляват възможностите за избор на пазара на различни имоти. Сред народите, които изглеждат чужди на това критично направление, ние идентифицираме първо място Португалия, капитан от Лисабон, която спечели сърцата на инвеститорите благодарение на политическата стабилност, която се ползва и на отличното качество на живот.

 Следват градовете Берлин, Дъблин, Франкфурт и Мадрид, които, за да се предпазят от този бум на общо недоверие към европейската тухла, са приложили стратегията, насочена към увеличаване на цените на имотите, особено на пазара на луксозни жилища (+ 6%).
Растежът, който очаква Европа, изглежда по-слаб в сравнение с миналата година, увенчан с процъфтяващ пазар на недвижими имоти и преди всичко в постоянна промяна. Времената на продажбите също се увеличават в сравнение с предходните години. Една къща остава на пазара повече от 140 дни в големите градове, а 160 дни е броят, който характеризира по-малките общини.
Като цяло е добре известно, че когато разглеждаме променливите, които влияят на факторите, които характеризират пазара на недвижими имоти, със сигурност не можем да пренебрегнем специфични елементи. Сред тях е необходимо да се спомене степента на модернизация на сградите.

През последните години много сгради са модифицирани и обновени. По-специално, нуждите на инвеститорите са се променили и в момента те избират по-малки, но интелигентни и зелени домове. Но тези правомощия, както и увеличаването на разходите, свързани със закупуването на самите сгради, се нуждаят от време.
 И ако Източният тигър не спре да се втурва към иновациите, в този случай не може да се каже, че това е същото за европейския континент, което е значително по-старо и потънало в история и с историческо културно наследство, което трябва да бъде защитено. Надяваме се, че историята, културата и необходимостта от защита на традициите не са твърде тежко бреме, за да не се позволи на Европа да напредне на пазара на недвижими имоти.

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB