Вътрешна достъпност: Проблемът продължава да продължава да съществува в Калифорн

Често, когато искаме да заемем определен пазар, минималният праг за достъп се представя от средните цени, присъстващи в него. Ако, априори, не се радвате на минималните изисквания във финансово отношение, е невъзможно да се справите с наличната оферта.

В Калифорния средната цена на жилищата достигна около 608 660 долара през второто тримесечие. Това означава, че толкова високи цени не гарантират ниски лихви, като допълнително намаляват капацитета на самите калифорнийци да купят имот през второто тримесечие на 2019 г.

Процентът купувачи, които действително биха могли да си позволят да купят имот в Калифорния, е спаднал до 30%. Забележителна стойност, която значително подкопава и измества потенциалните инвеститори.

Очевидно нивото на достъпност варира в зависимост от регионите, взети под внимание. Но като цяло сривът в сравнение с миналата година на портфейла, необходим, за да може да се присвои имот, е симптоматичен.

През 2018 г. минимален годишен доход от 100 000 долара беше повече от достатъчен, за да си позволи закупуването на стандартен имот. В момента обаче, както казахме по-рано, цените са над три пъти. Ако трябва да мислим по отношение на месечните такси, цифрите ще бъдат около 3000 долара при фиксиран лихвен процент за около 30 години, с хипотетично първоначално плащане от 20% и лихва (средно) от 4%.

Дори и за етажната собственост и градските къщи достъпността е паднала до прекомерни нива.
И така, кои са ключовите моменти от гледна точка на икономиката, които се очаква да бъдат реализирани през втората част на 2019 г.

• достъпната цена за жилища вероятно ще се подобри в 42 окръга, въпреки удобството, че ще остане равна

• В района на Сан Франциско, достъпните цени вече са се подобрили от второто тримесечие на 2018 г. във всеки окръг. Като се има предвид, че Сан Франциско е най-малко икономически район, само 17% от семействата потенциално могат да си купят жилище със средна цена от 1 700 000 долара.

• Южна Калифорния също ще се подобри с окръг Ориндж и окръг Сан Бернардино (съответно 25 и 50 процентни пункта)

• Окръзите Моно (15 процента), Сан Франциско (17 процента), Санта Крус (17 процента) и Сан Матео (18 процента) остават най-слабо достъпните райони на държавата, но все пак са по-богати по отношение на възможностите и разнообразието.

Следователно ситуацията се оказва особено разнообразна, но нищо не ограничава надеждите за забележително възстановяване през следващите месеци. Ограниченията произтичат от прекомерното търсене на все по-последователно търсене, което отговаря на „предложение, което очевидно има тенденция да се повишава, предвид наличието на инфраструктури и все по-напредналото териториално богатство. Също така помним, че Калифорния е била и все още е една от най-популярните области в луксозния сегмент.

 Така че, скъпи инвеститори, ако искате да се задълбочите в калифорнийските недвижими имоти, знайте как да се справите с богата, но в същото време изключителна реалност!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB