"Златна Калифорния" остана: една смущаваща стагнация на недвижимите имоти

"Златна Калифорния" остана: една смущаваща стагнация на недвижимите имоти

Калифорния обикновено се свързва с уелнес, лукс, ВИП, много дълги и претъпкани плажове. Въпреки че е дестинация за много туристи, особено от 90-те години насам, през последното тримесечие на миналата година тя отбелязва рязък спад в продажбите, което води до реална фаза на стагнация (която не се наблюдава от пет години). ,
Годишните продажби на еднофамилни жилища възлизат на около 300 000 единици през декември. Елемент в ущърб на тази нация, като се има предвид, че този резултат е резултат от спада на продажбите с 2,4% през ноември и 13% през декември в сравнение с годината 2017, в която Калифорния докосва много високи продажби (около 420 000 единици).
 Проблемът произтича от силното ниво на конкурентоспособност на съседните пазари, които от една страна доведоха до силна нестабилност и непредсказуемост на икономико-статистическите изследвания, а от друга - към промяна в кривата на търсенето, която все повече се отдалечава от Калифорния. Цените на жилищата също спаднаха, но новите инвестиции се опитват да се измъкнат.
Сегашната средна цена на имот в Калифорния е паднала до 500 000 долара през декември. Страшен срив, ако мислите, че преди две години, за 365 дни, стандартните цени на имот в Калифорния бяха около 600 000 долара. Увеличаването на лихвените проценти допълнително ускори ситуацията.
 Според статистиката през следващите месеци се очаква срив на продажбите, последван от почти пълен арест.
 Прилагането на новаторска политика би било единственият ключ за възстановяване на силно критичната ситуация. Подробно, на регионално ниво, а не сезонно, продажбите спаднаха с две цифри на годишна база в района на залива на Сан Франциско, централния бряг, централната долина и южната част на държавата, като по този начин причиниха процентна загуба де 24,8%.
Бен 39 е броят на окръзите, които отчитат значителна загуба на продажби през декември от 20% в сравнение с 2017 година.
От друга страна, общият брой на окръзите, които са загубили известните две цифри на годишна база и 10 от тези, които са регистрирали леко увеличение, е 34. Продажбите в района на залива Сан Франциско паднаха с 17%.
Известният градски район в Лос Анджелис е бил предмет на тази опустошителна вълна, отбелязвайки бързо понижение от 18%, особено в Ориндж Каунти.
Средната цена на всички недвижими имоти като цяло се е повишила във всички региони. Изключение правят за района на Сан Франциско, който вместо това поддържа цените, които остават около един милион. За съжаление индексът на непродадените запаси също се е увеличил с 5%, а броят на дните, необходими за продажба на имот, се е увеличил от 25 дни на 32.
Какво да кажем, ситуацията е наистина критична, но се надяваме, че тя ще се промени положително за новата година.

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB