Стари GST или нова реформа? Какво се случва на индийския пазар на недвижими имоти

31 март 2019 г. може да изглежда като дата като много други, почти незначителни. Но ако включим този ден в контекста на индийския пазар на недвижими имоти, ще разберем, че вместо това той представлява истинска преграда. За незавършени жилищни сгради до тази дата ще бъде задължително да се избира между старата GST (такса за обслужване) и новия режим, с по-ниска ставка, но без данъчен кредит. Този план доведе до наистина неочакван и изненадващ ефект: по-голяма гъвкавост на пазара на недвижими имоти.

Дори индустриалният сектор приветства този вариант, който трябва да помним, че трябва да се упражнява в рамките на време, определено предварително, и ако няма положителни резултати по отношение на завършването на проекта, ще се прилагат нови тарифи.
Това подобрение, причинено от възможността за избор между две различни решения, несъмнено се гарантира в средносрочен и дългосрочен план чрез незабавното премахване на различните оперативни проблеми чрез незабавен априори анализ.

По-конкретно, строителните предприемачи, които изберат новите GST цени, ще бъдат задължени да променят пропорционално входящия си кредит. Освен това, според отбелязаните от икономистите, намаляването на тази ставка ще стимулира доверието на клиентите чрез създаване на тясна връзка между търсенето и предлагането, очевидно предизвикваща верижна реакция, която ще завърши с увеличаването на продажбите. Какво ще стане, ако цените се увеличат? Отново индийското правителство изглежда особено оптимистично. Ако в действителност възникне подобна ситуация, поради новата данъчна структура, Националният орган за борба с печалбата ще се ангажира да проучи този въпрос.

Други смятат, че това решение не може да помогне на сектора, тъй като докато в няколко текущи проекта е било предвидено еднократно и непрекъснато плащане на данъци в проценти от предишни години, на практическо ниво това решение може да се окаже илюзорно като новите цени Да, интерес, много по-привлекателен, отколкото по-нисък от предишните, те биха преместили и преобразували съществуващи проекти, правейки съществена загуба на капитал в строителния сектор.

Как изглежда бъдещето на тази страна?

Без съмнение Индия е нараснала много във всички отношения през последните години. На икономическо, политическо и социално равнище. Необходимостта от отваряне към международната динамика беше несъмнено ключът към Волта, което позволи на страната да се възстанови и да се откупи след толкова години на криза. Значителна помощ получиха чуждестранни инвеститори, които, виждайки плодородна почва, където могат да присаждат проекти за недвижими имоти, решиха да станат активна част от индийската икономика, генерирайки значително увеличение на националния БВП.

Ниските разходи за труд и като цяло за живота в тази държава привличат вниманието на всички западняци, които през последните няколко години не са загубили време за създаване на сателитни офиси в тази нация.
Изглежда като светла година за Индия, така че всичко, което трябва да направим, е да й даде голям късмет!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB