Италиански пазар на недвижими имоти: отглеждане или отстъпление?

2017 г. не беше случайна година, особено за Италия и особено за пазара на недвижими имоти. Всъщност в този период цялата икономика е била жертва на световната криза, но един, нашият, сектор е достигнал най-високото ниво.

Растящите сделки и икономическата скорост, породена от присъствието на многобройни инвеститори, преди всичко от чужбина, като цяло са увеличили цялата италианска система, като са дали на последния оптимистичен отклонение.

За съжаление, през следващата година бе отбелязан спад, дължащ се на множество фактори, които все още изглежда не са напълно изоставили италианския полуостров.
В действителност през 2018 г. сделките с недвижими имоти са намалели с около 22%, което е нисък удар в сравнение с общата ситуация в Европейския съюз.

Защо Италия следователно винаги пътува срещу сегашното състояние?
Нека анализираме ситуацията заедно.

Можем главно да идентифицираме два елемента с фундаментално значение. Първият се дължи на политическата несигурност, която все още продължава да съществува и е довела до експоненциално увеличаване на спреда до експоненциални нива, в допълнение към постепенното забавяне на възможността за достъп до многобройни заеми.

  Този последен елемент не бива да се подценява, като се има предвид, че италианският пазар на недвижими имоти е тясно свързан и свързан с банковите заеми и че увеличаването на нестабилността на същите пазари е имало важна тежест. За съжаление повечето чуждестранни инвеститори са решили да изберат други места.

Вторият фактор, който вместо това поставя италианската система за икономически и недвижими имоти в затруднение, макар и много по-малък, е липсата на суровини, т.е. на недвижими имоти. Най-общо казано, 2018 г. не беше напълно отрицателна година, но пазарът се фокусираше само върху определени центрове, в ущърб на другите. Милан беше столицата на недвижимите имоти, следвана от Рим. Стабилни сегменти, но все още ориентирани към точна типология на реалността: градски.

Какво се очаква за 2019 г.?

Несигурността и фрагментацията са две характеристики, които не искат да напуснат Италия, но има и основателни причини да се надяваме. Ключовите сектори, които ще спомогнат за растежа на пазара на недвижими имоти, са логистиката и търговията на дребно.

В 2019 г. бе открит без много очаквания, със страх, че може да настъпи фаза на стагнация и след това регресия. Надеждата е поверена на чуждестранни столици, които, произтичащи от любителите на италианската култура и съвместното съществуване на множество разнообразни и уникални реалности, ще продължат да проникват в „Bella Italia“.

 Освен това се надяваме, че системата ще може да се повиши отново благодарение на рационализирането на банковата система, която е твърде задушена и която засяга всички различни икономически сектори.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB