Пазарът на недвижими имоти в Оман: прераждането

Печелившата икономика на една страна е множеството от многобройни сектори, които генерират стойност между тях, до степен, която прави тази нация по-добра от гледна точка на производителността в сравнение с другите. В частност, често се случва това да е сектор, който движи другите. Главен герой на „вълна от оптимизъм в икономическо и финансово отношение е състоянието на Оман.

 Това е годината на прераждането не само по отношение на производителността, но преди всичко по отношение на броя на договорите за продажба, сключени на пазара на недвижими имоти. След ефекта, свързан с повишаването на цената на петрола, който въведе значително богатство в страната, паралелно се създадоха много интересни възможности, които от своя страна увеличиха броя на купувачите на имоти. Младите хора и възрастните са изливали точно тук, в уникална държава от този вид, в която се наблюдава силно увеличение на нивата на заетост и като цяло демографските темпове.

От своя страна БВП се е повишил с 10% в сравнение с края на 2018 г., благодарение на силното и непрекъснато производство на природен газ в областта Хазан.
Въпреки че търсенето все още е умерено по отношение на търсенето на жилище, обикновено е възможно да се определят различни дейности, които улесняват и насърчават договарянето на жилищни договори за покупка. Стабилността на цените на имотите несъмнено насърчи инвеститорите, които са решили да обединят ресурсите си на силно фрагментиран пазар.

През последните 12 месеца всички жилищни пазари поддържат разумно ниво на придържане към търсенето, като по този начин по-голямата част от купувачите отиват в столицата на Оман, дори готови да платят астрономически суми, за да закупят имот в тази приветлива земя.

Най-търсените жилищни позиции са тези, които се намират на най-активните места от всички гледни точки. Другите градове, от друга страна, отбелязват спад, но само за луксозния сегмент. За останалите, всъщност, притежателите на портфейла са винаги и само младите милениани, които въпреки че нямат конкретни финансови средства, все още успяват да инвестират.

 Наемите стават все по-малко интересни, докато улавянето на пазара на недвижими имоти в Оман е именно договорът за покупка на имот.

Въведени са и нови регулаторни разпоредби, които могат да рационализират и насърчат пазара на недвижими имоти чрез закупуване на недвижими имоти чрез въвеждането на чуждестранен капитал в страната.
Сегашната динамика на пазара е повече от положителна и вероятно, според констатациите на основните икономически институти за недвижими имоти, секторът ще продължи да расте както по отношение на разнообразието, така и в количествено отношение.

Надяваме се, че тази нация може да продължи по този път, първоначално мъчителен, но потенциално пълен с големи възможности както за самата страна, така и за купувачите, които решат да станат активна част от този велик процес на модернизация на сектора.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB