Истинският лукс в недвижимите имоти има две имена: Берлин и Франкфурт!

Засега е факт: когато става дума за реална конкуренция, във всички области вече не са отделните държави, които са главните герои на предизвикателствата, а големите градове. Последните имат една единствена цел: да подобрят до степен да могат да канализират потенциални клиенти, измествайки кривата на търсенето по отношение на други конкуренти. Независимо дали става въпрос за инвестиции, насочени към подобряване на инфраструктурата, качеството на живот или създаване на нови възможности, целта е проста: да се появи.

Елемент, който подчертава още повече как метрополисът се променя и развива по позитивен начин, се дава от повишаването на цените на пазара на недвижими имоти. Тенденциално това явление е знак за голям интерес от страна на инвеститорите към местна оферта, все по-моделирана според техните нужди.

Сред най-добрите представители на това явление в Европа се открояват два града: Берлин и Франкфурт. „Немските“ кралици видяха, че цените на недвижимите имоти се увеличават с 12% в луксозния сегмент. Това, което е изненадващо, е целевата аудитория. Всъщност обикновено луксозният пазар остава един от малкото, които остават стабилни по отношение на цените, като се има предвид, че това е сектор, който е толкова селективен (тъй като е напълно отделен от други ценови диапазони), че, априори, никога не чувства критични периоди ,

Следователно необходимостта да се издигне с увеличението на цените, присвоени на луксозните имоти, произтича от очевидната, все по-неотложна заявка да може да се присвои имот с капитал, инвестирайки финансови ресурси, които не са толкова малки!

Последните изследвания по темата са проведени в световен мащаб. Берлин представлява най-високата чета (по отношение на цените) в сравнение с всички останали градове в класацията, с годишно увеличение от 13%. Подобна ситуация, макар и с по-бавни темпове, е тази във Франкфурт, където цените на историческите жилища (най-търсените в търсачките за недвижими имоти) са се увеличили с 9% в сравнение с миналата година и с 15% в сравнение с 2017.

В европейски мащаб ценовата тенденция (винаги положителна) се подкрепя и от други известни реалности, както в света на недвижимите имоти, но и от историко-културната гледна точка.

Единбург нараства до 4,5 процентни пункта повече в сравнение с 2018 г .; след това намираме Женева със своите +6, Мадрид средно с повечето европейски държави се защитава с 5 процентни пункта, по същия начин като елегантния Париж.
На последните места (най-новото е да се каже), Цюрих (+4) и, dulcis in fundo, се появява модната столица: Милано.

На азиатския фронт, от друга страна, представянията са по-бързи по отношение на промените в сравнение с предишни години, но не толкова изключителни по отношение на получените резултати.
Пекин и Гуанджоу, с увеличение съответно с 4,5 и 2,7%, консолидират цените през първата половина на текущата година.

Не на последно място е пазарът на недвижими имоти в Сингапур, който видя някои от най-важните сделки в района.

Какво да кажа, изглежда, че дори и луксозният пазар започва да се променя, винаги позитивен разбира се!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB