Нова година, нови цели: испанският пазар на недвижими имоти започва

2019 г. е широко разпространен, както икономически, така и политически, но и социално, във всички държави по света. Както винаги, в полунощ, който бележи края и в същото време началото на нова страница, която трябва да бъде написана, известните „добри намерения“ трябва да изчезнат.
Това не винаги е така, но точно тази година изглежда, че е в полза на определена страна, която изглежда е запазила целите си през 2018 г. Ние говорим за Испания! Доходността, постигната едва през първата част на годината на пазара на недвижими имоти е 11.3%. Фигура, която надмина всички очаквания.
Този резултат зависи главно от два фактора: брутен доход от наеми и капиталови печалби. След срива, отбелязал испанския пазар на недвижими имоти през 2012 г., който достигна дъното с -12%, ситуацията буквално се преобърна, което доведе Испания до розова пътека.
За да се подпомогне този бум в продажбите, несъмнено беше ниското ниво на лихвите по ипотечните кредити, което остана ограничено до 2%. Друга добра новина за инвеститорите, които искат да закупят имот в тази земя толкова горещо и с тези данни, още по-приветливи.
Но има и трета наистина фантастична новост за потенциалните купувачи на испански тухли. Цените на имотите остават по-ниски от тези от преди десет години. Което означава по-голям капиталов принос в тази страна, скоростта на движение на икономиката и най-вече много, много инвестиции в испанския сектор на недвижимите имоти.
Въпреки че икономистите не са в състояние да направят средносрочни до дългосрочни прогнози на испанския пазар, препоръчително е да се възползвате от тази възможност, за да се възползвате повече от всякога онези, които се интересуват от покупката на имоти в Испания. За десет години Испания победи всички основни европейски нации, които поради кризата и високата конкурентоспособност бяха принудени да увеличат лихвените проценти, цените на самите имоти или да ограничат предимствата за купувачите, всички те са насочени към осигуряване на бързо икономическо възстановяване.
Най-значително увеличение на цените на имотите е регистрирано в Швеция (със 78%), Люксембург (53%), Германия (40%) и Великобритания поради Brexit (38%). Испания вместо това затваря класирането с хубаво -17%! Не е изненадващо, че испанският пазар на недвижими имоти също има по-висока възвращаемост от много други европейски градове.
 По-специално Барселона има най-високата доходност от наеми в Европа, докато Мадрид и Валенсия са поставени съответно на четвърто и пето място със същите резултати в Рим и Амстердам.
 Същият бизнес с недвижими имоти се увеличава с над 100 000 имота, закупени от чужденци и 475 000 от самите испанци.
Но това не е всичко.
 Дори икономиката като цяло прави големи крачки! Безработицата е спаднала до 15%, БВП е една от най-силните и най-стабилните в Европа, като очакванията за 2019 г. са над 3%!
Какво да кажем, реална революция в недвижимите имоти!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB