Най-бързото увеличение на цените в Европа: това се случва с словенския тухла

В цяла Европа изглежда, че е налице общ бум на интереса към пазара на недвижими имоти. Откакто Миленианите се превърнаха в активна част от тази система, почти всички нации от европейския континент бяха засегнати от „положителна вълна в икономическо-финансово отношение.

Сред различните сектори, включени в тази революция, движещата роля е била недвижимата собственост. Нация, която успя да се появи точно в тази област, в последния период, беше Словения, която с независимостта, получена през 1991 г., се присъедини към Европейския съюз и НАТО, показвайки силна склонност към чужди пазари и във всяка област.

Всъщност, на словенския тухлен пазар се наблюдава експоненциален ръст в цените на жилищата, най-бързият в Европа. Силните увеличения обаче, вместо да обезкуражават потенциалните инвеститори, са увеличили покупателната им способност, изненадвайки и опровергавайки всички видове икономически и социални прогнози.

Националният индекс на цените на жилищата се е увеличил в процентно изражение с 15,5% още през последното тримесечие на миналата година. В същия период съседните страни не надхвърлиха 4%. По-точно, в столицата Любляна, индексът на цените за жилища, но и за апартаменти от старо строителство, се е увеличил с 9%, докато в останалата част на страната с 10%.

Сделките са намалели, но степента на сегментиране на пазара на недвижими имоти се е увеличила. Все повече инвеститори решават да обединят ресурсите си в словенски тухли.

Спадът в сделките може да се дължи просто на липсата на предлагане, което произтича именно от силното търсене, което достига най-високите исторически нива. строителство (до 2025 г.) на 16 000 жилища.

Лихвените проценти също намаляват и това гарантира, както е лесно да се разбере, те са насърчили младите инвеститори да засенчат възможността за подписване на лизинг, в полза на продажба.

Следва също да се помни, че от 2003 г. възможността за закупуване на имот е била отворена за чужденци, без ограничения за гражданите на ЕС.

Дори стойността на жилищата в процес на изграждане рязко се е повишила, средно с 10%, благодарение на общия растеж на Словения. Икономиката е стабилна и наскоро се отваря на международния пазар. Дори перспективите за следващите години изглеждат повече от оптимистични: до 2020 г. се очаква стабилен растеж на високи нива.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB