Най-красивите къщи сред обектите на ЮНЕСКО: най-новите новини

Организацията на ООН за образование, наука и култура, създадена през 1946 г., работи за защита на основните принципи на човека и всичко, което се върти около нея.
На културно равнище със сигурност не можем да забравим безкрайния списък от активи на нашата планета, които въпреки изминалите години носят значителен исторически произход. Дори и нашият сектор на недвижимите имоти е неразделна част от тази прекрасна скоба и днес ние решихме да ви накараме да откриете нещо повече.
Ето кратка, но интересна за вас статия за това, кои къщи са признати за обекти на световното наследство на ЮНЕСКО през 2019!

Това са къщи, замъци и изключително уникални места, които ще ви оставят безмълвни!

Да започнем с първата: къщата на водопада. По-нататък наричана „къща Кауфман“, по отношение на собственика на същата, тя е класическата комбинация от модерна архитектура и девствен пейзаж. Истинско бижу, потопено в най-дивата природа. Тази сграда е разположена точно над водопад, изцяло заобиколен от типичната растителност на мястото и от скали, които гарантират силно сценично въздействие.

Архитектът зад този малък омагьосан ъгъл е проектирал къщата да извлече максимума от концепцията за „органичната архитектура“, която цели да балансира изкуствената среда и природата.
Това е истински нов запис, като се има предвид, че едва тази година той е включен в списъка на домовете на ЮНЕСКО.

По-малко млад от предишния, но със сигурност най-известният е известният Casa Batllò, от Антонио Гауди. Структурата се основава на съществуваща сграда, но е променена с оригинални околни сгради. Фасадата на сградата е обогатена с така наречената майолика и от прекрасния стъклопис. Балконите, вместо да припомнят формата на черепите и човешките кости, стигаха до името „Casa delle Ossa“. През 2005 г. се завръща в световното наследство на ЮНЕСКО.

Вместо това Италия е говорител на значимото художествено наследство и е добре защитена, като Вила Алмерико Капра, по-известна като „La Rotonda“. Конструкцията е резултат от гения на Андреа Паладио, който е проектирал къщата между 1566 и 1567 г. Типичните елементи на тази структура силно припомнят класическата култура. Всъщност се появяват йонните колони, фронтоните и статуите, напомнящи за основните гръцки богове. Изключително елегантна вила, с форми и най-вече симетрия, които я правят истински модел за подражание на архитектурата на следващите векове.

Самият писател Гьоте, след като го посети, пише, че никога не е виждал архитектурното изкуство да докосва толкова високи нива на великолепие.


Не на последно място, те несъмнено са замъците на долината на Лоара. Комплекс от около 300 исторически сгради, които се раждат през 10 век. Изградени като летни резиденции за много френски благородници, те в момента са „атракция за хиляди туристи. Най-известният е замъкът Шенонсо, известен с това, че е бил обитаван от Катерина Медичи.

Надяваме се да можем да говорим отново и да ви информираме колко художествена красота може да се комбинира с сектора на недвижимите имоти!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB