Реформа за недвижими имоти: най-новите новини от Германия

Германският парламент наскоро приложи нови данъци върху собствеността. Тази реформа предоставя нов модел за окончателното изчисление, което трябва да се следва за крайната сума на общата сума, която трябва да бъде платена.

Тази разпоредба беше приета с доста голямо мнозинство от германските парламентаристи. Но какви са новите методи за изчисление?

Данъкът ще бъде повлиян от:
- Стойността на района, в който се намира имотът
- Средният наем
- Кадастралната стойност
- Видът на имота

Всичко това очевидно включва свобода на автономност от страна на общинските администрации. Автономност, която ще се появи чрез избора на коефициента, който ще се използва за окончателното изчисление.

Според първи общ анализ обаче. такава реформа няма (в началото) да доведе до съществена промяна в плащането на данъка.
Както в много европейски страни, така и в Германия, дори данъкът върху жилищата представлява един от най-тежките данъци. Автоматично също едно от най-значимите за държавата записи. Общото изчислено е около 14 милиарда евро годишно.

Новият данък или по-скоро новият метод за изчисляване трябва да започне от 2025 година.
Но защо Бундесратът е избрал този избор?

Германската традиция, в икономическо отношение, не е толкова нова. Ето защо много принципи за оценка са особено остарели.
По-нататъшна демонстрация на това как германската власт иска на всяка цена да остане в крак с времето и да не отстъпва по никаква причина.

Финансовият министър Олаф Шолц изглежда повече от оптимист по въпроса. Времето за изчисляване на данъка без съмнение ще бъде намалено. Елемент, с който трябва да се вземе предвид, е представен и от по-голямата точност, приписвана на окончателното изчисляване на самия данък. В действителност, като въведете нови параметри за оценка, очевидно е как те могат в действителност да се възползват от окончателното определение на общата сума, която трябва да бъде платена.

Диверсификация, която също ще се основава на вида и стойността на района, в който се намира имотът.

Този избор вероятно ще повлияе и на бъдещите купувачи, които ще избират своя дом балансирано, също благодарение на тези елементи.

Нека си спомним също, че Германия е част от група държави, в които много малко хора купуват имот. Причина, поради която, както очаквахме, малцина ще видят структурата на плащането на данъци върху недвижимите имоти променена.

Причините за това мислене са предимно исторически. Много хора загубиха имотите си по време на Втората световна война и нямаха шанса отново да станат купувачи.

Исторически и културен проблем, който очевидно се излива и на икономическо ниво. Как ще се развива ситуацията в Германия? За да научите повече, ви каним да следвате нашия портал както винаги, за да не пропуснете нито една новина за световния пазар на недвижими имоти!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB