Международни недвижими имоти: още една рекордна година

Обща несигурност, криза, която все още плаши националните и международните икономики, все по-търсещи инвеститори. Всички знаем, че през 2019 г. съществува „фундаментална несигурност, която блокира всички икономически сектори, включително недвижимите имоти.
Заслужава ли да инвестирате? Да, но на каква цена? Какви рискове могат да се срещнат?
Е, днес ние от Realigro ще се опитаме да дадем цялостно, но и подробно представяне как изглежда световната недвижима собственост в момента, за да разтворим най-накрая всякакви съмнения!

Говори се, че 2019 г. е предопределено да остане в историята на пазара на недвижими имоти в международен план. Защо? Ще разберем скоро! Да започнем!

Според прогнозите на основните икономисти, тази година обемът на инвестициите в световни недвижими имоти може да докосне и дори да надхвърли прага от 1,7 милиарда щатски долара, равен на 1,5 милиарда евро. Какво означава това за появата като самоцел?
За пазара на недвижими имоти той би представлявал най-високото историческо ниво. Но от какво зависи тази стойност?

Според анализа, извършен от Нюман, различните сделки с недвижими имоти поддържат висок процент на процента, въпреки икономическата, търговската, но преди всичко геополитическата несигурност. Нека не забравяме тежката ситуация между САЩ и Китай.

Макар че следователно този изключително критичен общ стопил все още присъства (дотолкова, че да подложи недвижимите имоти на изпитание през първото тримесечие), през второто имаше реално възстановяване на търговските дейности и договорите за продажба. Числата? Говорим за над 800 хиляди милиона долара (в недвижими имоти).

Това е така, защото инвестирането сега си заслужава. Цените, оставяйки настрана някои конкретни случаи, са по-ниски. Особено в САЩ. В други области на света, вместо в Европа, където столиците поддържат или дори се увеличават, проблемът не възниква. Вие също купувате имоти. Защото инвестицията днес е плодотворна в средносрочен и дългосрочен план.

Но защо човек е готов да харчи повече, въпреки факта, че тази ситуация е толкова "слаба"?
На първо място, трябва да се помни, че 70% от купувачите принадлежат към категорията с висока нетна стойност, т.е. тези, които нямат финансови проблеми. Тогава по-заможните действат като двигател на целия недвижим имот. Но и по-ниските категории инвестират, защото, както знаем, имот днес е значителна гаранция за бъдещето.

Елемент, който насърчава закупуването на имот, се дава и от новите правителствени политики, които понастоящем обезкуражават старите неустойчиви структури, посредством планове за действие, насочени именно към опазване на околната среда и намалено потребление на енергия.
Преустройството на сградите и изграждането на нови конструкции, особено жилищни, не оставят много място за въображение: пазарът на недвижими имоти изглежда е предопределен да следва тенденция, пълна с положителни признаци.

Защитата на околната среда, най-модерните технологии и надеждата на инвеститорите, че закупуването на имот може да се окаже печеливш ход (както се потвърждава от основните статистически институти), са идеалният микс, който дава възможност за запазване на недвижимите имоти в плаване въпреки кризата (която, надяваме се, може да е минала и да приключи до сега).
Любопитни ли сте да знаете как ще се развие ситуацията?

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB