Унгария, Люксембург и Хърватия: най-големите върхове в недвижимите имоти

През последната година световните недвижими имоти се характеризираха със силно общо увеличение на цените. Благодарение на много голямото търсене, особено за някои видове имоти. Но за да се открояват от останалите страни по света, се появяват Унгария, Люксембург и Хърватия. Три реалности, напълно отличаващи се, които обаче са постигнали подобни непосилни резултати.
Така че накратко, ако сте готови, ще ви дадем предимство за това как недвижимите имоти са се развили през 2019 г. в тези страни!

Нашият анализ вижда, че Унгария се издига начело на нашата класация и с годишен ръст от 15,4%, тя беше подкрепена от солидна икономика. Също поради много ниските ипотечни проценти, ръста на заплатите и въвеждането на политики, насочени към приемане на различни държавни субсидии.
Подобна ситуация през последните години, но която изглежда се е охладила, е тази в Словения, която е на 18-о място в класацията и в Малта (22-ра). Безизходицата безспорно беше породена от фактори, противоположни на тези, които позволиха възраждането на Унгария. На първо място, следователно наличието на слаба икономическа динамика, последвана от общи опасения, свързани с икономическата достъпност. Безспорно спадът в туризма е точка, която докосна историческите ниски.

Но да продължим с топ страните! Люксембург е на второ място в нашата класация, с (положителна) промяна по отношение на цените, но и с 11% продажби в сравнение с миналата година. Около шест процентни пункта повече са регистрирани месечно през последните шест месеца и 5 през последното тримесечие! Богатството на Люксембург, което изглежда не избледнява, зависи от това, че е кръстопът за много туристи и дипломати.

Не на последно място е прекрасна Хърватия. Всъщност няколко пъти сме говорили за тази земя, като за една от най-красивите, в която да се преместим или просто да прекараме обикновен празничен период. Богата на несравнима природа, Хърватия е едно от местата с най-висок връх в цените на имотите. Процентните цифри са около 10.4% през последната година (повече, отколкото през 2018 г.). За последната половин година обаче процентът е 6.2 процентни пункта и не на последно място - хубави 2.7% през последното тримесечие на 2019 г.

Мястото, което е най-силно засегнато от голямата хърватска видимост, безспорно е Гърция. Със собствената си история и естествена красота, тя не може да изплува на Хърватия. Вероятно се дължи на скорошното излизане от Европейския съюз.

Какво можем да кажем, нашата история на ситуацията в тези страни завършва тук. Очевидно не могат да се дават определени прогнози за това как ще се развива недвижимото имущество. Но ако сте любопитни да знаете повече, просто трябва да сте в течение на нашия портал Realigro!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB