Линията на метрото и пазара на недвижими имоти: какво се случва във Виетнам

Икономиката е изключително голям сектор. Би било опростено да се концентрираме изключително върху част от цялата икономическа система на една компания.

Дали това е особено развита или нарастваща държава, няма съмнение: всеки сектор е тясно свързан с останалите и влияе върху резултатите. Следователно можем да кажем, че правилният икономически анализ на даден сектор гарантира цялостна картина на състоянието на самото състояние. Особено явление, което характеризира Виетнам, е родено от съюза между два различни икономически сектора: този на иновациите на ниво сгради и тухла.

 Неотдавнашните операции за ускоряване на строителството на първата линия на метрото в Хо Ши Мин, град, наречен в чест на основателя на Виетнам Хо Ши Мин, имат положителен ефект върху виетнамския пазар на недвижими имоти. След години стагнация, която очевидно е хибридирала този сектор, благодарение на подобряването на споменатата по-горе инфраструктура, цените на околните сгради изглежда се покачват отново. Какво означава това в строго икономическо отношение?

Увеличаването на цената на даден имот обикновено произтича от увеличаването на качествената стойност на самата собственост или, ако социалната ситуация е особено строга, би представлявало вероятно решение срещу правителствена политика, която е твърде отворена за международните пазари.

 Нещо като превантивен протекционизъм. Но това не е така! Отделът за планиране и архитектура на този град е установил, че изграждането на небостъргачи, търговски центрове и жилищни райони е напреднало ръка за ръка с други инфраструктурни проекти, гарантирайки общо подобряване на самия град.
Основният доставчик на виетнамски услуги за недвижими имоти прогнозира, че цените на земята, разположени в рамките на 10 минути пеша от метростанции, могат да повишат цените до 20% повече в рамките на един месец.
Същото население е претърпяло експоненциално увеличение, като се има предвид, че градът и като цяло Виетнам, благодарение на тези ориентирани към развитието политики, са станали все по-последователни и конкурентни по отношение на нуждите на чуждестранните инвеститори.

В същото време бе предизвикана верижна реакция, водена от правителството, насочена към създаването на нови проекти за недвижими имоти, предназначени да приспособяват и задържат този демографски бум, който се появява в последния период на тази нация.
В процентно изражение броят на продуктите за недвижими имоти по линиите на виетнамските метро е нараснал с 10% повече, отколкото в други области.
Поведението на инвеститорите също се промени: преминахме от търсенето на договори за наем до сделката, произтичаща от акт за продажба.

Какво да кажем, наистина изглежда, че тази година е започнала по голям начин за тази страна, която от години е била подложена на особено трудни икономически - социални ситуации.
Затова се надяваме, че тези данни могат да бъдат потвърдени дори и в следващите месеци!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB