Цените на жилищата в Австрия са луди: затова

В Австрия вече около месец се случва наистина безпрецедентно явление. Цените на жилищата продължават да нарастват непропорционално и цялата икономика показва признаци на възстановяване.
През последното тримесечие на 2018 г. ценовият индекс за жилищните имоти по-специално се е отразил с 8 процентни пункта повече от 5-те в предходната година.
На национално ниво обаче, в реално изражение, през третото тримесечие на 2018 г. се наблюдава увеличение от 2.88%.

Но нека да видим подробно къде и как цените са се повишили от миналата година.

Във Виена, чудесната столица, прочута с „процъфтяваща, но преди всичко на високо ниво икономика, цените са се увеличили с 6,54% (в реално изражение говорим за 4%). През последното тримесечие индексът на цените на жилищните имоти за този град се е увеличил с 3%.

В останалата част на нацията, от друга страна, индексът на цените на имотите се е увеличил експоненциално с 9,7%, а през третото тримесечие, домовете на градовете в непосредствена близост до столицата или неметрополисните градове, са се увеличили с 2,6%.

Нека сега анализираме промените, които са засегнали по отношение на цените различните видове жилища.

Що се отнася до новите жилища, цената, която се чува, леко се понижи с -2 процентни пункта, според статистиката Австрия
За съществуващите жилища средното увеличение на цените е 5% през втората половина на 2018 г. и се е увеличило допълнително с 2,16%.

За апартаментите, от друга страна, средната цена е достигнала 8%, винаги в сравнение с разглеждания период.

Вместо това предложението се свива, въпреки силното търсене. През първите три тримесечия на миналата година общият брой на одобрените за строеж апартаменти в страната достигна едва 54 444 единици, след като много по-високи нива бяха достигнати през предходните години. Общият размер на инвестирания капитал е 111 милиарда евро, както е записано от Европейската централна банка.

Като цяло австрийската икономика се е повишила с 2,6% през 2018 г. със забележителен пробив от 2017 година. Чрез анализа, извършен от Oesterreichische Nationalbank, икономиката трябва да се увеличи с 3%. Ние също помним, че част от предимството, което доведе до това разширяване, е липсата на ограничения за чужденци, които решават да закупят имот в Австрия.

Въпреки това обаче си спомняме, че данъкът върху доходите от наеми все още е особено висок, а що се отнася до чуждестранните лица, данъчната основа за всеки индивид се увеличава с 8 000 евро.
Отнема около 32 дни за завършване на процедура за закупуване и регистрация на имот. Достатъчно балансирано време в сравнение с общата средна стойност в европейските страни.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB