Ефектът Brexit не спира: последните новини от лондонския пазар на недвижими имоти

След месеци и месеци на нестабилност, страх и дезориентация се надяваше ситуацията в Англия да се промени. Въпреки това ефектът на Brexit изглежда няма окончателен край, като се има предвид, че към днешна дата проблемите са многобройни. Освен силно влияние върху лондонската икономика като цяло, очевидно сме анализирали подробно нашия сектор: сектора на недвижимите имоти.

Е, въздействието е повече от осезаемо върху дейностите по покупка и продажба. В сравнение с миналата година, транзакциите продължават да сигнализират за моменти на криза, силно подчертавайки състоянието на политическа и социална несигурност, която очевидно се влива в икономиката.

Между март и май броят на борсите вместо това се увеличи, точно след съдбовния 31 март, датата, на която беше определен първоначалният краен срок за издаването на Brexit.
Доверието изглежда отново се появи, тъй като "проблемът" беше на път да бъде изкоренен от съзнанието на инвеститорите. Увеличението на транзакциите само през месец май достигна 10 процентни пункта повече в сравнение с 2018 г.

Но през юни нивата отново се сринаха, след оставката на Тереза Мей. Нова безизходица, нови проблеми, но подобни резултати: блокирани пазари и нулеви инвестиции.

Но новият министър-председател Борис Джонсън, който замени 24 май, незабавно работи, за да даде нов тласък на британската икономика. Импулс, който вследствие на това трябва да ускори и да подчертае възстановяването на недвижими имоти. Целта е да се предвидят и предвидят всякакви критични ситуации чрез премахване на търговските търкания.

Междувременно предлагането на новите имоти остава все по-ограничено, именно защото потенциалните продавачи, поради липсата на ефективно стабилно търсене, се въздържат от тихо навлизане на пазара на недвижими имоти. Достатъчно е да се каже, че новите котировки PCL и POL бяха обезкуражени до точката, в която паднаха до минус 21 процентни пункта в сравнение с последното тримесечие на текущата година.

Броят на борсите, надхвърлящи 10 милиона паунда, обаче се увеличи, което показва, че отново луксозният пазар продължава да се защитава повече от добре. Както е известно, всъщност луксозният сегмент едва ли позволява да бъде повлиян и променен от динамиката на пазара, дори и да са толкова важни, тъй като референтната цел изглежда стабилна на икономическо ниво и винаги благоприятна за включване, предвид наличието на огромни финансов потенциал.

Какво се очаква от икономиката на Обединеното кралство като цяло, не е лесно да се забележи. Ситуацията е много по-объркана от очакваното и най-вече границите на самото явление, както във времето, така и в сектората, не изглеждат ясно очертани. Надяваме се, че с течение на времето правителствените политики ще успеят да спрат тези проблеми, за да върнат Англия на първоначалните си нива.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB