Нови развития в Океания: защото цените се увеличават в Папуа Нова Гвинея

След началото на 2019 г. в различните страни по света са открити много промени. Някои от тях са отбелязали демографско увеличение, очевидно придружено от последваща и наложителна необходимост от изграждане на нови жилищни имоти, докато други са отворили повече за международната търговия, като по този начин подобряват националната икономика.
Една нация регистрира рязко покачване на цените на пазара на недвижими имоти от началото на новата година. Става дума за Папуа Нова Гвинея, държава в Югозападната част на Тихия океан, характеризираща се със силна социално-културна идентичност.

Въпреки че е особено девствена нация, през последните години има редица реформи и действия, насочени към подобряване на градоустройственото планиране на страната, което води до много ползи за цялото население.
Очевидно е, че всичко е съпроводено със силно покачване на цените, особено на пазара на недвижими имоти, като през последните месеци правителството приключи проектирането на проект, насочен към създаване на нови площи за изграждане на нови обекти на недвижими имоти.
Положителните резултати вече бяха отчетени през 2015 г., когато националният БВП се е увеличил със 70% повече от предходната година. Тази тенденция, която според икономистите би се счупила след няколко месеца, всъщност продължила непрекъснато и дори се подобрила, за да направи тази нация понастоящем една от най-конкурентните на целия континент.

 По-конкретно, проектът доведе до многобройни предимства в икономиката, но преди всичко в социално отношение.
Част от капитала, инвестиран в Папуа-Нова Гвинея, идва именно от бъдещи чуждестранни жители, които, отбелязвайки това силно икономическо движение и голямата динамика, която характеризира тази страна, са решили да направят ресурсите си на пазара на недвижими имоти.
Ръстът на националния БВП бе допълнително подсилен от увеличаването на инфлацията от 6% и ускоряването на процесите на строителство и урбанизация, гарантираха на тази държава печеливш имидж на международно равнище.
Въпреки че цените на по-стандартните жилища рязко са се увеличили, това не означава, че в момента закупуването на имот в тази държава гарантира полезна инвестиция за бъдещето.

Всички страни като Папуа-Нова Гвинея (в процес на разработка) са под очите на икономисти и инвеститори, които предпочитат да "рискуват" на нови и по-модерни места в сравнение с по-старите икономически сили и силна традиция, която ги прави по-малко гъвкави за промени на международния пазар на недвижими имоти.
Очаква се обаче, че в средата на първото тримесечие на 2019 г. цените на имотите ще се стабилизират до такава степен, че да е още по-удобно за инвеститорите да купуват имот в тази страна.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB