Какво трябва да очакваме от инвестициите в европейските тухли?

След този климат на дълбока политическа и следизбирателна несигурност, един общ въпрос за много инвеститори е следният: „Какво се очаква сега от европейския пазар на недвижими имоти?
Е, можем да кажем, че в по-широк план няма абсолютно никаква нужда да се тревожите. Въпреки че климатът не оставя място за голяма сигурност под управленския профил на различните страни-привърженици, светът на пазара на недвижими имоти изглежда чужд на тези политически промени.

Всъщност много страни са се възстановили до голяма степен след критичния период, който засегна икономико-финансовата сфера. Елементът, който впечатлява икономистите, се дава от страна на търсенето. Изглежда, че инвеститорите са се увеличили експоненциално на европейския пазар, стимулирайки икономическия растеж в почти всички страни, с изключение на Великобритания, която, като жертва на феномена Brexit, изостава.

Но дали все още е удобно и интересно да се купи имот в Европа?
Според основните тенденции в недвижимите имоти, инвеститорите ще продължат да инвестират и да внасят спестяванията си в Европа главно в северните градове, дори ако са по-скъпи, като център на собственост, който в средносрочен план ще продължи да има висока стойност на пазара на недвижими имоти.

Причината, поради която почти непрекъснато се свързва търсенето с европейската оферта, се дължи на наличието на определена парична политика, продиктувана от Европейската централна банка.
Намаляването на натиска от страна на гореспоменатата банка, особено в областта на недвижимите имоти, позволи на Европа да поддържа ниски ниски (0%) за много дълъг период от време, насърчавайки бъдещите купувачи да изберат една от страните Европейска.

Имотът по отношение на покупката на акции предлага много по-привлекателна възвръщаемост, като се има предвид, че алтернативата би била твърде скъпа и рискована, тъй като е изключително нестабилна.
Щастието на Европа се дава и от неевропейските възникващи пазари в затруднено положение, отново поради спада на темповете на икономически растеж и нестабилността на валутата.

Така че има толкова много капиталови потоци, които се преливаха и веднага ще се влеят в нашия континент, като се има предвид, че (досега това е добре известно), секторът на недвижимите имоти е еквивалентен на гарантирана облигация, особено в силни страни като Германия.

Но какви нива влияе инфлацията в Европа в процентно изражение?
Това е често срещан въпрос, който може да накара инвеститорите да се интересуват от закупуването на имот в Европа.

В момента инфлацията е 1,4%, а през следващите години не се очаква значително увеличение. Ако тази стойност се възстанови, за инвеститорите в недвижими имоти би било просто допълнителна полза, като се има предвид, че това би съответствало на потенциално увеличение на стойността на собствените им инвестиции, независимо дали става въпрос за договори за наем или договори за продажба.

Надяваме се, че тази ситуация винаги може да бъде неподвижна или да се подобри благодарение на един по-динамичен и безпрецедентен пазар!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB