Пазарът на недвижими имоти затваря за чужденци: странният случай на Нова Зеландия

Една от най-специфичните островни държави в света, Нова Зеландия, буквално "земя на морето" се състои от два основни острова и много други малки.
Разделен от Австралия от морето на Тасман, през последните години това е впечатляваща туристическа вълна, капитанирана главно от млади хора, които искат да научат нов език и от онези, които са уморени от обичайния живот, решили да направят промяна и защо не, дори глътка свеж въздух!
 Въпреки че столицата е Уелингтън, най-гъсто населен е град Аукланд с над 1,4 милиона жители.
Последният се превърна в "супер град" от 1 ноември 2010 г. и заема четвърто място като най-добро качество на живот и 13-то място като най-зеленият град в света, без да забравя 10-то място като метрополия обитаем по цялата планета.
 Като цяло цялата нация приема ново лице.
 Има многобройни градски планове, без да се пренебрегват известните пристанища, които позволяват изграждането на по-голяма мрежа от икономически, но и културен обмен.
 И това не е всичко!
 За да разберете колко много е уникална тази земя, просто помислете, че много известни личности и успешни бизнесмени са избрали Нова Зеландия да инвестира в недвижими имоти. Но във всичко това има проблем, който не е много приятен за потенциалните инвеститори.
 Правителството на Нова Зеландия одобри миналата година закон, който вероятно ще влезе в сила през есента на 2019 г., за да попречи на чужденците да купуват имот в този модерен рай. С изключение на жителите, жителите на Сингапур и съседните австралийци, с които има много силни пазарни отношения, новозеландският пазар на недвижими имоти рискува да стане прерогатив за няколко.
Но защо тази маневра и преди всичко какви предимства могат да се извлекат от всичко това?
 Следва да се отбележи, че през последните десет години в Нова Зеландия цените на жилищата нарастват с 60% и паралелно с падането на търсенето от местните инвеститори, надхвърляно от чуждестранните.
Оттук и необходимостта от защита на жителите за сметка на международната икономика. За потенциалните чуждестранни купувачи този закон ще остави място за действие на апартаментите в големи етажни сгради, но ще наложи пълна забрана на съществуващи жилища.
Според правителството на Нова Зеландия именно растящото търсене от страна на чуждестранните инвеститори повишава цените на недвижимите имоти, което ги прави почти недостъпни за жителите.
Понастоящем само един от всеки четири новозеландци притежава собствена къща, а през последните години се увеличиха и жителите, които трябваше да се приспособяват с гаражи или дори коли и тези, които в крайна сметка се превърнаха в бездомник.
Очевидно тази маневра със сигурност не е останала незабелязана, толкова много, че чуждото обществено мнение обвини Нова Зеландия, че е ксенофобска и, като че ли това не е достатъчно, Международният валутен фонд е поискал от правителството да промени реформата, според прогнозите. икономически условия, може значително да забави общия растеж на страната.
Просто трябва да изчакаме още новини от тази история, които изглеждат по-скоро положителни за световния пазар на недвижими имоти.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB