Недвижимите имоти в Камбоджа са наситени

Във всяко общество, особено що се отнася до икономическите сектори, има периоди на изключителен успех във финансово отношение и постни периоди, в които не може да се установи добро ниво на печалба до степен да доведе до дефицит на целия дефицит. система.

Добре знаем, че нашият сектор, секторът на недвижимите имоти е тясно свързан с икономическата тенденция, поради което, хипотетична криза, би засегнала пряко и незабавно националните недвижими имоти. Днес ще анализираме много конкретен случай, който оставя икономистите и експертите в индустрията много колебливи. Нацията, която е главен герой на нашата колона, е Камбоджа, богата земя, която е известна със своите непокътнати пейзажи и с история, която има своите корени в най-древните цивилизации на всички времена.

Е, изглежда, че в Камбоджа недвижимите имоти преминават през период на криза. Въпреки че всъщност става въпрос за зона, която е много търсена, особено от туристите, невъзможността потенциалните купувачи да идентифицират конгениална оферта остава като проблем. От друга страна, дори собствениците на сградите, които решават да гледат на пазара за тухли, срещат някои несъществени затруднения, тъй като увеличават липсата на интерес към района и имотите, присъстващи в споменатия по-горе район.

За да се избегне възможността за възстановяване, се добавя увеличението на номиналните цени на имотите, които започват още от първото тримесечие на текущата година. Това е 4 процентни пункта, но те са инвестирали всички видове недвижими имоти на пазара.

Това доведе до силно отслабване на самите преговори с много силен срив (на числово ниво) на договорите за продажба. По-специално пазарът на апартаменти в Пном Пен може да се охлади допълнително, достигайки поразителни нива до края на годината. Причината пада главно в непропорционалното предлагане на апартаменти в града. Според CBRE Камбоджа през първите три месеца на 2019 г. са завършени три проекта за етажна собственост.

В детайли припомняме наличието на 1 091 бройки, което увеличи общата оферта с почти 10 процентни пункта. Значителен процент в сравнение с предишни години. Но не е тук; наскоро бяха пуснати още 1169 единици по 5 нови проекта.

Нека не забравяме освен това, че Световната банка настоятелно препоръчва на правителството на Камбоджа да следи бума на сградите и недвижимите имоти в страната с особено внимание, тъй като би рискувал да предизвика ситуация, която е толкова обременителна, че да предотврати много решения за възстановяване. Затова те предлагат политики, насочени към намаляване на отварянето на нови строителни площадки, предназначени да не дават ефективен отговор на пазара на недвижими имоти.

Ето защо се надяваме, че възстановяването не започва толкова от търсенето, а от "обрат в офертата, калибриран според клиентела, очевидно далеч от това, което е настоящото предложение на пазара в недвижими имоти в Камбоджа.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB