Корейски недвижими имоти: Югът все още изостава

След години на лошо представяне, корейските недвижими имоти продължават периода на изключителна бавност. Труден растеж, който ни накара да анализираме по-подробно корейските имоти по-подробно, поради което днес ще се справим като аргумент за това как Южна Корея стои неподвижна през всичките тези години. Но преди всичко ще се опитаме да разберем какви са перспективите за 2020 г.

Така че, ако сте готови, можем да започнем с предпоследната новина на 2019 г.!
Нека започнем с това, че политическата ситуация в Корея не е никак проста. Новото правителство имаше за основна цел да приеме иновативен данъчен план. Истинска „нова парадигма“, базирана на огромна инвестиция от 10 милиарда долара.

Дестинация? По-голямо социално осигуряване, здравеопазване и преквалификация на малки и средни предприятия. Всичко това примамва потенциалните купувачи да инвестират в недвижимите имоти на Южна Корея, но високите жилищни разходи генерираха истински "прегряти спекулативни" области. Цените са твърде високи, извън обсега на търсенето.
Най-скъпите райони несъмнено са:

- столицата Сеул (във всичките си 25 области)
- Квачхон
- Сиджонг

Последните две области са класифицирани като най-скъпите. Но защо? Мотивацията е проста. Правителството (отново) въведе увеличение на данъка върху капиталовите печалби за инвеститорите в недвижими имоти. Така наречената CGT. Тя вече е придобита в периода от 2005 г. до 2014 г.

Но днес инвеститорите, собственици на две къщи, ще подлежат на допълнителен данък с 10% повече. Освен това, за собствениците на три имота трябва да се очаква увеличение с 20%, в допълнение към гореспоменатите CGT. С една дума. Наистина тежка данъчна система, която обезкуражава всеки опит за растеж и подобряване на недвижими имоти.

Въпреки това обаче икономическият растеж е плах, но налице е. Ако направим анализ на икономическия растеж на страната, със сигурност бихме получили положителни резултати.
Подробно:
- 2,1% през третото тримесечие на 2018 г.,
- 2,9% през четвъртото тримесечие на 2018 г.
- 1,7% през първото тримесечие на 2019 г.
- 2% през третото тримесечие на 2019 г.

Ръстът се поддържа преди всичко по отношение на производството и увеличаването на дейностите по внос и износ. В допълнение БВП нарасна с 0,5%, благодарение на намалението, прието от Банката на Корея (BOK) по отношение на лихвите. Затова се надяваме, че през 2020 г. ще продължи по-голямото икономическо обращение и ще се подобрят перспективите и за недвижимите имоти.

 Ние със сигурност не можем да дадем окончателно потвърждение на хипотезите (колкото и да са положителни), които гравитират около Южна Корея. Това, което можем да направим обаче, е да наблюдаваме постоянно ситуацията вместо вас. Винаги тук, в пълен стил Realigro!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB