Какво се случва с шотландския пазар на недвижими имоти?

Сред последните актуализации, които отбелязахме, със сигурност не бихме могли да засенчим една нация, която, за разлика от това, което можем да си представим, не изглежда особено блестяща на пазара на недвижими имоти.

Говорим за Шотландия. Нация, позната в целия свят със своята зеленина, древна традиция, литература и прекрасни замъци. Но също толкова прекрасни не са новините, които идват от тази страна. Последните новини, свързани с тази държава, изобщо не са оптимални: вътрешно разстройство, нарастваща нужда и неспособност да задоволят напълно потенциалните клиенти.
Би било прекалено объркващо да се направи преглед на ситуацията. Освен това считаме, че е важно да се определи с ред и прецизност всеки елемент, който понастоящем не позволява на Шотландия да се възстанови, както би трябвало. Въз основа на наличните статистически данни успяхме да създадем мини карта, предназначена да гарантира на нашите читатели ясна и дефинирана визия.
Затова започваме с икономически-социални причини.
Да имаш покрив над главата си е едно от основните човешки нужди.

Това е очевидно. Но ако броят на хората се увеличава? Един от критичните елементи на Шотландия е именно присъствието на постоянно нарастващо население, резултат от дълъг и бавен процес на имиграция към тази земя.
Вторият въпрос, който е в ущърб на шотландската икономико-социална ситуация, е неспособността за възстановяване след рецесията.

Според статистически данни, покупко-продажбата на недвижими имоти не е част от приоритетите на лицата, които възнамеряват да се установят в тази земя. По-скоро тя избира подписването на лизингови договори, които по своята същност са определено по-гъвкави, но които предизвикват фаза на икономическа стагнация на пазара на тухли.

След финансовия колапс от предишни години, обемът на продажбите е спаднал и понастоящем броят на транзакциите не е достатъчен, за да запълни тази празнина.
Дори и невъзможността за превръщане на ипотеки, само след този черен период за Шотландия, ограничи целевия пазар, който е все по-ограничен и винаги с по-важна финансова наличност.

Затова средният диапазон изчезва, поради което някои видове имоти остават непродадени или затрудняват намирането на заинтересовани купувачи.
Кой е най-желаният град в Шотландия за отдаване под наем? Да, на този етап също е трудно да се идентифицират метрополиси, които могат да бъдат удобни по отношение на договорите за покупка.
Веднага след Дънди идентифицираме Абърдийн, докато и Глазгоу, и Единбург губят много точки (почти недосегаеми!)

Какво се очаква от шотландското бъдеще? Както всички критични периоди, ние знаем, че цикличността е елемент в основата на тези ситуации, поради което се приема, че може да има възстановяване, макар и бавно, през следващите месеци на този 2019 г., което за Шотландия не е започна страхотно.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB