Ню Йорк и драматичният спад: след Covid забрани

Светът спря. И така е Ню Йорк. С уникалните си квартали, улиците на модата и лукса, прекрасните паркове, които придават нотка на зелено на такъв развит град, той преживява фаза на арест. Точно от май Голямата ябълка на практика е блокирана. Жертва на безпрецедентна спешна ситуация, която се разпространи като див пожар по целия свят. Тунел, чийто изход изглежда все още е далеч. Парализата се дължи не само на аварийната ситуация в Ковид, но и на мерките, които все още продължават.

Сред тях е най-размиващият, тоест свързаният със забраната да се правят посещения на потенциални апартаменти, за да се купят. Но за да разберем напълно ситуацията в Ню Йорк, трябва да направим крачка назад. Това, което ние от Realigro искаме да направим днес, е внимателен анализ на недвижимите имоти в Ню Йорк след период, който сякаш вече приключи. Ще се опитаме да създадем цялостна картина на ситуацията, надявайки се, че тя ще бъде полезна за тези, които искат да купят имот, или просто за нашите читатели, заинтригувани от международните отношения. Нека започнем с реда, следователно, анализирайки историка на въпросния град. Ако приемем, че Ню Йорк е предприел подходящи мерки както за социално дистанциране, така и за задържане, извънредните ситуации отбелязват наистина важни социални щети.
Промени, които очевидно засягат недвижимите имоти.

Подробно виждаме как в Манхатън продажбата на къщи регистрира минус 80% в сравнение с годишната тенденция. За етажната собственост дори говорим за минус 83 процентни пункта. Районът в Бруклин се е подобрил леко, но апартаментите, превърнати в офиси, са паднали до 44%. Сключени са много малко договори. Най-многото спряха малко преди блокирането, преди да бъдат задействани клаузите, свързани с посещението на желания имот.

Ако говорим за числа, през май имаше само шест продажби, които достигнаха 5 милиона щатски долара. През същия период (но през 2019 г.) са регистрирани 52. Следователно цените не са привлекателни за закупуването на имот на затворена кутия. Следователно възможността за гледане на къща е от първостепенно значение. В период, в който несигурността царува върховна. Купувачите очакват още по-значителен спад на цените, за да се върнат да купуват с повече спокойствие. И няма квартал, който да държи. Може би единственият сегмент, който не е засегнат от аварийната ситуация, по отношение на цената, е луксът. Но дори и в този случай търсенето е отслабнало значително.

Излишно е да казвам, че се надяваме бързо възстановяване на ситуацията в Ню Йорк и международната общност. Както казват основните експерти в сектора, ако големите компании се поддадат, няма място за надежда за по-малките. Междувременно ви каним да останете в течение на нашия портал!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB