Руски недвижими имоти: новините

Руските инвестиции в недвижими имоти определено са се увеличили. Говорим за увеличение, което вече е открито през 2019 г. Годината, в която руската икономика елиминира ефективно болестта на международната криза. От този момент инвестициите в недвижими имоти са се увеличили. И тази тенденция изглежда не иска да спре. На процентно ниво откриваме с 34% повече транзакции. За общо 244 милиарда рубли. (Съответства на 3,9 милиона долара).

Но от какво се насърчава купуването и продажбата? Без съмнение цялата система, свързана с руските недвижими имоти, гравитира около макроикономическия контекст на страната. В подробности можем да кажем със сигурност, че очакванията определено са се подобрили.

Първият момент в полза на възраждането на руските недвижими имоти е представен от понижаването на лихвите. От Руската централна банка. По-ниското ниво, постигнато в сравнение с 2014 г., осигури по-добри условия за финансиране на дълга, но преди всичко за подхранване на търсенето на инвестиции. Което означава нови портфейли, готови да инвестират в Русия, но и допълнителни гаранции за инвеститорите.
Но нека направим крачка назад. Защо секторът на недвижимите имоти успя да се възстанови от международната криза дотолкова, че се превърна в движещата сила на националната икономика?
За да отговорим на този въпрос, трябва да започнем от предположение. Секторът на недвижимите имоти във всяка страна е един от първите, които влязоха в криза, когато има ситуации с голяма икономическа несигурност. Сривът в цените на петрола, обезценяването на рублата изправи руските недвижими имоти на колене. Но въпреки всичко руската икономика успя да се възстанови от 2016 г.
Компаниите и предприемачите си възвърнаха доверието в пазара на недвижими имоти, започвайки да инвестират отново. Завършването на основните операции за териториално преустройство позволи увеличаването на средния размер на транзакциите.
Говорим за 1,7 милиарда повече, регистрирани през 2020 г. в сравнение с увеличение с 1,4 от предходната година.

Средният размер на транзакциите обаче все още не е успокояващ, за да може да се говори за истински исторически поврат в руските недвижими имоти. Наистина, би било необходимо да се надхвърлят 3,3 милиарда рубли, регистрирани по-рано. Фактът обаче остава, че за разлика от много други икономически сектори, секторът на недвижимите имоти също се защитава много добре от постоянно политическо напрежение, което, разбира се, би ограничило националната динамика на недвижимите имоти.

И докато секторът се движи от впечатляващ бум на чуждестранните инвеститори, друг знак за възстановяване е представен от правителствен проект, насочен към разширяване на съществуващи жилищни зони.

Как ще се развиват руските недвижими имоти? Ще разберем заедно, в следващите ръководства, подписани Realigro!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB