Най-зелената студентска резиденция? Това е в Португалия!

В предишната новина открихме с вас как е възможно да съчетаете модерната архитектура с любовта към зеленото. Е, изглежда, въпреки че тази 2020 г. е белязана от дълбока глобална криза, тази тенденция към екоустойчивост не се губи. Всъщност има много сектори, свързани с този на недвижимите имоти, а не, които насочват целите си в тази посока. Несъмнено един от секторите, най-засегнати от тази извънредна пандемия, беше образователната система. Децата бяха принудени да възприемат нови методи на обучение от разстояние, което също предизвика известно разочарование от страна на родителите относно ефективната ефективност на новите методи. Е, португалските недвижими имоти, за които скоро ще говорим, със сигурност няма да могат напълно да разрешат този проблем, но ще насърчат студентите и бъдещите поколения да имат зелен подход в ежедневието. Дори това, свързано с използването на технологични ресурси. Но как? За да разберете, просто трябва да прочетете следващите редове с нас!

Структурата, която е главният герой на тази неизбежна зелена вълна, се намира в Порто и вече е получила няколко награди. Един от тях, сертификатът LEED Gold в категорията за гостоприемство, е ясен символ на тази зелена промяна, насърчавана и в сектора на недвижимите имоти. Всъщност това е най-високото европейско сертифициране за качество и устойчивост, присъдено от Съвета за зелено строителство. Накратко, разбирате, уважаеми читатели, че говорим за много високи нива на върхови постижения. Но как е съставена структурата? Студентската резиденция разполага с 220 апартамента. Всички са оборудвани със собствени кухни, бани и всички удобства, от които студент от университета може да се нуждае. Предимството? Насладете му се пълноценно, без да повлияете!

Много ниските разходи за поддръжка и икономиите на енергия, също и за защита на водните ресурси, са само част от предимствата, които правят тази структура толкова напреднала. Нищо не е оставено на случайността, дори дизайнът, младежки, свеж, но и фокусиран върху устойчивостта. Материалите са чисто дърво и метали, осветени от осветителни системи с висока енергийна ефективност. Целта на ателието на архитектите, породила този прекрасен проект, който сега се е превърнал в реалност, е уникална: да осведоми новите поколения към изграждането на среда, в която човек играе основна роля. Не на разрушител, а на пазител на красотата, която ни заобикаля. Много важно послание, което ние от Realigro се надяваме да продължи и да надхвърли опростените граници, очертани от тази впечатляваща и алтернативна структура. Но ангажиментът на фирмата не свършва дотук.

За да направим всичко много по-функционално, са общите места като фитнес зали и пералня, където учениците могат да поемат отговорност и в същото време да се социализират, може би в много по-добри времена от това, което преживяваме. Любопитни ли сте да научите повече за този и много други нови проекти в света на недвижимите имоти? Е, ако отговорът, както се надяваме, е положителен, просто трябва да продължавате да ни следвате. Винаги тук и в нашия блог. Всеки ден много новини за всички най-важни сектори, свързани с двоен сюжет с любимия ни!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB