Пол и недвижими имоти: жените купуват повече

Научните изследвания показват, че мъжете и жените имат различен подход към пазара (от всякакъв вид). Тази разлика в поведението очевидно е резултат от различни потребности, склонни да бъдат свързани с фактора на пола. Но знаете ли, че това разграничение се оказва доста забележимо дори в недвижимите имоти?

По-конкретно, според последните анализи на пазара, изглежда, че жените са склонни да харчат повече за договор за покупка и да препродават на по-ниска цена от мъжете.
Но нека се опитаме да вникнем в достойнствата на този случай, анализирайки подробно ситуацията.

Предполагаме, че когато мъжете и жените избират имот, в който да инвестират, обикновено търсят различни прерогативи. Проучването е проведено в САЩ, където пазарът на недвижими имоти вече е доста разнообразен по своя характер.
На извадка от девет милиона продажби, които се случиха между 1991 и 2017 г., беше установено, че самотните жени плащат с 3% повече от мъжете в същата ситуация и по същия начин продават имота с 2% по-малко.

В парично изражение, като се има предвид, че американците преместват имот около 12 пъти, в течение на своето съществуване, недостатъкът може да бъде наистина значителен. Всъщност говорим за годишна загуба от около 1700 долара от „жилищно богатство“. Но защо се случва това?

Изглежда необходимо да се отбележи, че причините не попадат в липсата на умения, принадлежащи към женския пол, когато се приближават до недвижими имоти. Това е просто разлика в приоритетите. Всъщност жените предпочитат да харчат повече, отколкото да водят дълги преговори и да сключват договори както в момента на покупката, така и по време на продажбата. Причина защо, удобството ще бъде намалено. Един вид по-голям разход, който се разпределя по-бързо време за възстановяване. Дискриминацията спрямо фазите, ограничени до динамиката на покупките, също характеризира мъжката цел.

По-специално, ние идентифицираме това отношение към ускоряване на времето на луксозния пазар. В този случай всъщност необходимостта от спечелване на желания имот навреме надвишава концепцията за удобство.

Ставате свидетели на истински обрат? Е, ако вземете предвид, че като цяло пазарът на недвижими имоти преживява благоприятен момент (що се отнася до инвеститорите), не е изненадващо как последните искат да побързат, преди да загубят най-добрата възможност да инвестират.

И така, как световният пазар на недвижими имоти ще се развива по отношение на предпочитанията за покупка? Ще решите ли бързо да получите или препродадете имот или ще предпочетете по-дълги срокове, но на по-достъпни цени? Докато чакате да научите повече, ви каним да бъдете в течение на нашия портал Realigro, за да имате общ опит на международния пазар на недвижими имоти!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB