Нови цели за пазара на интелигентни имоти

Всяка година, след като черпим сумите от предишния, вече започваме да мислим за бъдещи проекти. По-специално, във всяка област има цели, които трябва да бъдат постигнати. Недвижимите имоти, особено тези, които се характеризират с интелигентни градове, не са изключени от тази практика.

В предишни ръководства вече се спряхме на темата как новите интелигентни градове могат напълно да променят обществото и нуждите на инвеститорите. Днес обаче ще поговорим за това как се развива явлението, но най-вече какви са целите, които ще бъдат постигнати до 2020 г. от недвижимите имоти на умни градове! Ако ви е любопитно по темата, просто трябва да открием нашето ръководство днес!

Основната цел е число: 158 милиарда долара до 2024 г. Но нека се опитаме да разберем за какво се отнася. Тази цифра представлява интелигентен вътрешен оборот, който ще трябва да нарасне с 15% през следващите четири години.

Но как е структурирана така наречената „екосистема“ на интелигентните домове? Умните къщи стават все по-популярни на световния пазар на недвижими имоти. Всъщност специалистите в бранша казват, че вероятно през следващите 10 години вече няма да се прави разлика между стандартизирани къщи и интелигентни къщи. Защото втората категория ще замени първата.

 Следователно изглежда, че светлото бъдеще очаква интелигентния сегмент, благодарение и на бързината на внедряване на 5G мрежата. Припомняме също, че голям принос направиха инвестициите на интернет гиганти. Нека да поговорим за Google, Apple и Amazon, които преобразяват пейзажа по забележителен начин. Как? Чрез инвестиране в проекти, които могат да комбинират нуждите на един град с тези на все по-бързо развиващите се технологии.

Изглежда подходящо да се направи сравнение с недвижимите имоти от 2017 г. Конкретна година, в която пазарът на интелигентни дома струва приблизително 43 милиарда долара. Защо да обмислите 2017 г.? Защото от този момент нататък пазарът на недвижими имоти за интелигентни градове се промени коренно. Приходите от индустрията са се увеличили до степен, че до края на 2020 г. се очакват 91 милиарда долара. Ако трябва да вземем предвид статистическите данни, ще забележим, че и в този случай се очаква годишно увеличение от 15%.

Но къде пазарът на интелигентните къщи се вкорени по-лесно? Без съмнение САЩ доминират в класацията, със своите 27 милиарда долара годишни приходи. Вместо това Китай се класира на второ място с разлика от 7 милиарда долара. Германия и Обединеното кралство се класират за Европа със стойност 4,8 милиарда и за двете. Очевидно най-високата печалба се гарантира и от вида на интелигентната къща, която вземаме под внимание. Колкото повече имот ще се радва на интелигентни елементи, толкова повече ще генерира печалба!

Технологията, комбинирана с нуждите на постоянно развиващ се пазар, изглежда е променила световните недвижими имоти!
Какво можем да кажем, надяваме се, че това също е наистина умна година!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB