Коронавирус и недвижими имоти: най-засегнатите сегменти

Вече нееднократно се занимавахме с дискурса, свързан с причинно-следствения процес между Коронавирус и кризата с недвижимите имоти. След като обикновено очертахме какви са условията на световния пазар на недвижими имоти и какви са потенциалните начини за обновяване на сектора, днес ще анализираме недвижимите имоти по сегментирана логика. И така, какво се разбира под сегмент? Позоваването е на единични части на пазара, характеризиращо се с хомогенност.
В нашия случай, следователно, сегментите са просто всички възможни вариации на недвижими имоти. Кои са сегментите и следователно секторите, които са най-засегнати? Нека да разберем заедно, в следващите няколко реда от нашето мини ръководство!

На първо място, основният риск, който засяга цялата световна система за недвижими имоти, не е действителният, а възприеманият. Следователно това означава, че не толкова спешната ситуация променя тенденцията на пазара на недвижими имоти, колкото възприемането му и следователно последващата несигурност на инвестицията. Следователно кризата е своеобразен катализатор за най-стресовите ситуации. От друга страна, инвеститорите все повече се колебаят към бъдеще, което изглежда несигурно.

Изхождайки от това предположение, нека анализираме подробно какво ще се случи с различните сегменти на недвижими имоти.

По отношение на наемния сектор се предполага истинско ускорение. Вероятността това да се случи е много голяма. Това е така, защото наемът винаги е бил по-гъвкав и по-малко взискателен от класическия договор за продажба. И точно от това се нуждае потенциалният инвеститор. Пребиваването се разглежда като убежище, следователно, възможността да го промените според вашите нужди е основно. Както като структура, но и като местоположение.

Но ако това е перспективата, в която ще попаднат повечето клиенти, не трябва да забравяме необходимите изключения. Парадоксално е, че по същата причина пазарен дял може да избере договори за покупко-продажба. Покупката се разглежда като фиксирана точка, сигурност.
Но между двата сектора кризата изглежда по-близо до пазара за купуване и продажба.

След като разбрахме, че договорите за продажба ще бъдат най-засегнати, нека преминем към нежилищни. Интелигентната работа представлява истинска революция в много страни.
Много компании са преместили част от офисите си в домовете на хора. Но се очаква, както по организационни, така и преди всичко по финансови причини, това ново работно оформление да бъде изцяло усвоено. Следователно офисният сектор също ще претърпи значителен срив. Единственото решение, което може да бъде обмислено за отстраняване на тази криза, е да се препроектира работната или работеща среда. Но знаем, че не е толкова лесно да се премине от теория към практика.

Дори секторът на търговията на дребно изглежда силно засегнат. Повечето от търговските дейности ще подобрят системата за електронна търговия, като почти напълно се изоставят местата, където е физически възможно да се купуват.

 Надяваме се, че тези прогнози могат да бъдат нарушени, като се преодолее кризата възможно най-бързо, придружена от революция в недвижимите имоти!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB