Нежилищни в Европа: запис

Повече от 100 милиарда евро. Това са данните, които представляват последното тримесечие на 2019 г. за европейския пазар на нежилищни имоти.
Увеличение с 3% в сравнение с предходната година, което очевидно бележи положителен старт за текущата година. Следователно трябва да се подчертае, че пазар, който обикновено не се очертава като жилищен пазар, може да играе ключова роля на европейско равнище.
Поради тази причина решихме да посветим една статия на точно това явление, но най-вече ще се опитаме да разберем как в основните европейски страни тази тенденция към нежилищни недвижими имоти намаля.

Да започнем с нацията, която накара цялата европейска система да страда най-много. Говорим за Обединеното кралство, което официално напусна Европейския съюз на 31 януари. Противно на това, което може да се очаква, именно тази земя представлява най-големия пазар на нежилищни недвижими имоти от години. Ефектът Brexit, обаче, не очакваше дълго. Спирачката беше в проценти 18%. Втората поредна година на застоя, породена очевидно от нестабилността на пазара на недвижими имоти, но преди всичко от липсата на доверие от страна на инвеститорите.

Фокусът беше върху Холандия. Точно четвъртият европейски пазар на недвижими имоти. Колкото и да е странно, има и спад на сделките, вероятно поради общото увеличение на цените. Нека си спомним също, че Холандия е една от страните с по-висока продължителност на живота от средната за Европа. Разбира се е и в нежилищния сектор.

Германия, от друга страна, можем да кажем със сигурност, допринесе за увеличаване на добри 12Â млрд. Евро на международната сцена. Истински рекорд за страната, която за първи път счупи предишния си рекорд от 2007 г. В подробности Берлин и Мюнхен вече са инвестирали над 10 милиарда евро (всяка) до края на 2019 г.

По свой начин Франция е представила акцент. С инвестициите, достигащи 40 милиарда евро, изглежда се е квалифицирал като една от най-привлекателните страни за инвеститорите. Във всичките му региони има постоянно и постоянно търсене, което допринесе за радикалното подобряване на националния нежилищен пазар.

Но коя категория представлява основната в този сектор? Без съмнение офисите са начело на класацията. Чрез извършване на 47% от инвестициите се сближават на пазара. Добри 6% повече от миналата година. Всъщност има около 20 операции, които са достигнали 20 милиарда евро. Истински отскок в сравнение с 2019 година.
Основните инвеститори в сектора обаче са европейски, докато американските портфейли допринесоха за достигане на това високо ниво.

Разбира се, не е лесно да се разбере какви ще бъдат бъдещите тенденции, като се има предвид, че това не е една държава, а макро област. Сигурното обаче е, че винаги ще бъдем в течение по темата!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB