Калифорния: когато недвижимите имоти станат розови

Директно от прекрасната Калифорния получаваме цяла розова новост. Недвижими имоти, ориентирани към социалното, особено към жените. Иновативна инициатива и в същото време способна да помогне на част от населението, която се оказва в крайна трудност. Така че нека да видим от какво се състои този проект, включващ организацията „Нова икономика за жените“ (НОВО).

На първо място, как е съставен проектът и към кого е адресиран? Нека започнем от това, за да анализираме подробно тази изключителна идея. НОВО е организация, която цели конкретно да помогне на жените в затруднение, като им позволява да имат покрив, в който да живеят. В свят, в който цената на живота нараства все повече и където все още се подчертава разликата между половете, е необходимо действието на асоциациите от този тип.

Затова проектът откри 8 обаятелни и супер ефективни жилища в парка Канога (Калифорния). Съюз, който е между недвижимите имоти и социалните извънредни ситуации, което също включва устойчивост и енергийна ефективност.
Един от съсобствениците на компанията, която се погрижи за тази инициатива, обясни как най-голямото предизвикателство е не толкова да създават квартира, а да позволят на жените, които биха я заели, да се насладят на всички удобства.
Говорим за референтна група, която живее в състояние на абсолютна бедност, често с деца.

Но как са структурирани тези осем къщи, толкова революционни?
Използваните цветове са предимно ясни, за да позволят навлизането и разпространението на възможно най-много светлина вътре в дома. Мебелите, от друга страна, контрастират с белотата на стената, за да дадат по-голямо визуално въздействие. Паркетните подове, както и останалите използвани материали, предизвикват концепцията за устойчивост. Най-замърсяващите материали, които често се използват по икономически причини, не са обмислени в проекта от самото начало. Ясен знак за силна ориентация към икономиката на зелено строителство.
Всеки детайл е внимателно подбран, не оставяйки нищо на случайността.

Като цяло осемте къщи имат подобна структура и обзавеждане, така че да могат да амортизират (отчасти) разходите за строителство. И не малко компании в строителния сектор, но също така и в сектора на интериора и дизайна, са решили да допринесат за този проект. Накратко, ясен пример за това как дори в недвижимите имоти съществуват наистина примерни инициативи, които могат да бъдат конкретизирани благодарение на сътрудничеството на всички.

Но проектът не завършва в тези осем къщи. Целта е да се създаде истински нов сегмент в рамките на недвижимите имоти, посветен точно на най-слабите сегменти, без да се забравя технологичният прогрес и устойчивост. Последното, разбира се, отпадна както на екологично, така и на икономическо ниво, но също така и преди всичко социално!

Какво можем да кажем, надяваме се, че този проект може да се разшири извън границите на Калифорния!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB