Тухла в Катар: последните новини

Както е известно сега, дори и в критичен период като този, който преживяваме, ние от Realigro искаме да ви информираме за тенденцията към международните недвижими имоти. покупка на имот или просто размера и промените в стойността на тухлата в световен мащаб. И така, без да се губим в чата, днес решихме да се съсредоточим върху много специален и уникален недвижим имот. Тази на Катар. Нека да видим, следователно, как се движи пазарът на недвижими имоти и мерките, предприети по време и след извънредната ситуация Covid.

Предполагаме, че от последното проучване цените в Катар изглежда са се увеличили. Увеличение от 2%. Особено през второто тримесечие на текущата година. Това обаче със сигурност не е признак за възстановяване. По-скоро. Местният пазар на недвижими имоти все още е слаб. Въпреки усилията на правителството. Да, тъй като в този щат вниманието на правителството да смекчи трудностите, причинени от извънредната пандемия, беше образцово.

Само за да споменем няколко речи, припомняме одобрението на закон номер 16 (дата 2018 г.). С този акт правителството увеличи броя на областите, дефинирани като „свободна собственост“ от 3 на 10. Това означава, че чужденците могат да купуват и недвижими имоти в следните области: Перлата, лагуната Уест Бей и Al Khor, Rawdat Al Jahaniyah, Al Qassar (Area 60), Al Dafna (Area 61), Onaiza (Area 63), Al Wasail (Area 69), Al Khraij (Area 69) and Jabal Theyleeb (Area 69).
С тази инициатива още през 2018 г. се предположи внезапно нарастване на чуждестранното търсене. Увеличението, което наистина не отне много време, за да пристигне. Освен това жилищната оферта през първите месеци на 2020 г. достигна 300 000 единици. Благодарение на завършването на още 900 апартамента, 500 вили и други проекти, блокирани поради Covid-19. Икономическият блок, за съжаление, засегна и важен и винаги активен парче местни недвижими имоти.

Това е свързано с наемите. Както е известно, пазарът на наеми е по-малко засегнат от всяка критична ситуация. Намаляването на търсенето в тази област несъмнено бележи сериозен удар върху цялата икономика на Катар. Кога ще има признаци на възстановяване? Ще има ли възможност да върнете Катар, за да бъде една от страните, където можете да се преместите във великолепен дом? Според статистиката катарската икономика се очаква да загуби около 4 процентни пункта.

Но като се има предвид драматичната ситуация по света, това е доста малка загуба. За да научите повече по тази тема или ако сте любопитни да разберете как се развиват световните недвижими имоти ... ами вече знаете какво да правите! Следете нашия портал и всеки ден ще ви гарантираме новини от цял свят!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB